NEMA ZIME SVE DO BOŽIĆA: Objavljena detaljna vremenska prognoza - temperature i do 15 stepeni iznad proseka!

Novosti online

26. 12. 2021. u 20:50

DANAS i sutra na severu Vojvodine do 0°C i ledena kiša, a na jugoistoku Srbije biće i do 16°C, pokazuje najnovija vremenska prognoza meteorologa Đorđa Đurića.

НЕМА ЗИМЕ СВЕ ДО БОЖИЋА: Објављена детаљна временска прогноза - температуре и до 15 степени изнад просека!

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Prvih dana januara biće i preko 15°C, najavio je Đurić.

Vremenska prognoza za narednu nedelju

U Srbiji u ponedeljak oblačno sa kišom, na severu Vojvodine sa ledenom kišom, a u toku jutra uslova za ledenu kišu, susnežicu i vlažan sneg biće i u drugim predelima Vojvodine.

U severnoj polovini Srbije duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u južnoj polovini umeren južni i jugozapadni, dok će u donjem Podunavlju duvati jak, na udare i olujni jugoistočni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C na severu Vojvodine do 8°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu 3°C, maksimalna dnevna od 0°C na severu Vojvodine do 10°C na jugu i jugoistoku Srbije, u Beogradu do 5°C.U Srbiji u utorak i u sredu biće uglavnom suvo.

Maksimalna temperatura od 3°C na severu Vojvodine do 11°C na jugoistoku Srbije, a u Beogradu od 7 do 9°C. U četvrtak veći deo dana suvo sa sunčanim periodima. Sredinom dana severu i severoistoku, a do petka ujutro i u ostalim predelima prolazno naoblačenje sa kišom, ali će padavine do novogodišnje noći prestatati, pa se tokom novogodišnje noći očekuju suvo, uz temperature oko i preko 5°C, a slaba kiša biće moguća još samo na istoku i jugoistoku Srbije, uz prestanak u nastavku novogodišnje noći, ističe Đurić.

Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u petak od 8 do 14°C. Prvog januara i prvih dana januara sa jugozapada Evrope ka centralnim predelima kontinenta preko našeg područja i do zapadne Evrope prostiraće se veoma izražen termički greben po visini, a u nižim slojevima vazdušni pritisak biće znatno iznad normale.

Vreme početkom 2022. godine

Ovakva sinoptička situacija bila je veoma česta tokom prethodnog leta, a Srbija se našla na udaru čak 4 do 5 tropska talasa sa temperaturama preko 35°C, ponegde i preko 40°C. Inače, oko 1. januara sneg i hladna vazdušna masa biće rezervisani za istok i severoistok Evrope i Rusiju, a delovi centralne Evrope imaće kišu, jer će se nalaziti na graničnom delu dodira veoma tople vazdušne mase sa jugozapada i veoma hladne sa severoistoka i istoka.

Dakle, prvih dana januara temperature će biti za 10 do 15 stepeni više od proseka za ovo doba godine, s obzirom na to da je prosek maksimalne temperature od 1 do 5°C. Prema trenutnim prognozama, zime nema najmanje bar do Božića, naveo je Đurić.

BONUS VIDEO - BAJKERI MRAZOVI: Tradicionalna humanitarna akcija u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo