VREMENSKA PROGNOZA ZA 31. DECEMBAR: U novogodišnjoj noći gotovo idealno vreme, direktor RHMZ objavio podatke

Novosti online

25. 12. 2021. u 20:52

OSTALO je još malo vremena do Nove godine, a vremenska prognoza za "najluđu" noć nam donosi veče bez padavina, sa temperaturama iznad nule.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 31. ДЕЦЕМБАР: У новогодишњој ноћи готово идеално време, директор РХМЗ објавио податке

Foto: Profimedia/Depositphotos/Ilustracija

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a, je na svom instagram profilu objavio da nam poslednji dani vikenda donose pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom.

- U toku noći na krajnjem severu Srbije moguća je susnežica, dok se u ostalim predelima produžava toplo vreme. Najniža temperatura od 2 do 9 (u Beogradu oko 7 stepeni), a najviša od 4 na severu do 14 stepeni Celzijusa na jugu (u Beogradu oko 9 stepeni) - naveo je on.

Vremenska prognoza za ponedeljak nam donosi slično vreme - oblačno, mestimično sa kišom. Na krajnjem severu u jutarnjim satima moguća je susnežica, a najniža temperatura od 1 do 7 (u Beogradu oko 4 stemena) , a najviša od 3 na severu do 11  stepeni na jugoistoku (u Beogradu oko 6 stepeni).

- U utorak pretežno oblačno, u većem delu suvo, na jugu i jugoistoku ponegde još slaba kiša, u višim planinama slab sneg. U sredu pretežno oblačno i uglavnom suvo. Najniža temperatura od 1 do 5 (u Beogradu oko 5 stepeni) , a najviša od 7  do 11  (u Beogradu oko 9 stepeni Celzijusa) - piše dr Jugoslav Nikolić.

Direktor RHMZ piše da će krajem radne sedmice biti pretežno oblačno, u većem delu suvo, na jugoistoku ponegde slaba kiša. U petak pretežno oblačno i malo toplije, u većini mesta suvo, samo ponegde kratkotrajna slaba kiša. Najniža temperatura od 0 do 4 , a najviša od 9 do 13 stepena Celzijusa.

Vremenska prognoza za novogodišnju noć donosi nam oblačno i suvo vreme, prognozira Nikolić. Kako objašnjava, temperatura oko ponoći kretaće se od 2 do 7, a u Beogradu oko 5 do 6 stepeni Celzijusa. 

Sledeći dan slično vreme, kao i u nedelju kada će biti umereno oblačno i suvo. Najniža temperatura od -3 do 1 stepen, a najviša od 7 do 10 stepeni.

BONUS VIDEO: PRETPRAZNIČNA ATMOSFERA U BEOGRADU - Trubači zabavljaju građane u Knez Mihailovoj ulici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024