SRPSKI ZVANIČNICI ČESTITALI BOŽIĆ: Svima koji rođenje Hristovo slave po Gregorijanskom kalendaru

Tanjug

24. 12. 2021. u 17:55

MINISTRI u Vladi Srbije i zvaničnici čestitali su danas beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima koji Božić proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru najradosniji hrišćanski praznik - rođenje Hristovo.

СРПСКИ ЗВАНИЧНИЦИ ЧЕСТИТАЛИ БОЖИЋ: Свима који рођење Христово славе по Грегоријанском календару

Nadbiskup Stanislav Hočevar

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poželeo je Hočevaru kao i svim vernicima da Badnje veče donese toplinu i ljubav u njihove domove, a Božić mir, dobro zdravlje, duhovnu radost i veru u bolje sutra.

-Neka naša srca savladaju vlastite nemire i bure ovog sveta i dalje ostanu bliska Gospodu, bliska Bogomladencu Hristu. Ispunimo srca i dušu mirom Božijim, poručio je Vulin.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poželeo je vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru da im "rođenje Bogomladenca donese u domove slogu, napredak i zajednistvo, a dušama radost, mir i ljubav".

-U danima iskušenja, jedni drugima pokazimo međusobno poštovanje, razumevanje i toleranciju, naveo je Nedimocih u čestitiki.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je Božić u vremenima punim izazova za sve praznik nade, radosti i ljubavi.

-Beograđani su ostali ujedinjeni u zajednici koja se suočila sa pandemijom, pošasti koja je zadesila ceo svet i tako uspeli da prevaziđu sve nedaće. Nažalost, i ove godine Božić obeležavamo u otežanim okolnostima, ali sam siguran da ćemo sa verom, ljubavlju prema bližnjima i nepokolebljjvom nadom u bolju budućnost na ovaj najradosniji hrišćanski praznik osetiti svu njegovu blagost i snagu, duševni mir i toplinu porodičnog jedinstva, navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati