DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH 10 DANA: Uskoro stiže zahlađenje, evo kakav će biti vikend

Novosti online

17. 12. 2021. u 12:57

PRED nama vreme u skladu sa decembrom i bez ekstremnih meteoroloških pojava i elemenata. Kakva nas vremenska prognoza očekuje narednih 7 do 10 dana?

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ 10 ДАНА: Ускоро стиже захлађење, ево какав ће бити викенд

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Profimedia/Ilustracija

U Srbiji danas pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, u planinskim predelima sa susnežicom i slabim snegom. Na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini biće suvo. Duvaće jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C, u Beogradu oko 5°C. U nižim predelima otapaće se ili će se potpuno otopiti snežni pokrivač.

- U subotu na severu i istoku Srbije suvo, a u ostalim predelima oblačno sa slabom kišom, susnežicom i slabim snegom. Na planinama se očekuje samo sneg i na planinama se očekuje povećanje snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. I dalje će duvati pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 2°C na jugu do 6°C na severu Srbije, u Negotinskoj Krajini do 8°C, u Beogradu do 4°C. Inače, i pored očekivanih padavina, ne očekuju se značajnije količine - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

- Drugog dana vikenda i početkom sledeće sedmice sa istoka Evrope prema jugoistočnoj Evropi započeće novi prodor hladne vazdušne mase. Dobra vest je da će ova veoma hladna vazdušna masa svojom glavnom prodirati istočnije od Srbije, ali će svojim perifernim obodom zahvatiti naše područje u sklopu severoistočnog visinskog strujanja. Glavnina hladnog vazduha premeštaće se ponovo preko Crnog mora i istoka Balkana ka Turskoj. Prodor hladnog vazduha preko toplijeg Crnog mora usloviće nastanak ciklona, tako da se obilne padavine i sneg očekuju širom Turske - dodaje Đurić.

U Srbiji u nedelju suvo, samo na jugoistoku u toku jutra sa slabim padavinama. Maksimalna temperatura od 2 do 6°C, u Beogradu do 4°C. U ponedeljak sa severoistoka prema centralnoj i južnoj Srbiji naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, ali i dalje bez značajnijih padavina. Na severu će biti uglavnom suvo. Maksimalna temperatura od 3 do 7°C, krajem dana u padu. U utorak hladno, ponegde sa slabim snegom. Maksimalna temperatura od 0 do 3°C, u Beogradu do 1°C.

U sredu suvo. Ujutro se očekuje umeren do jak mraz, uz minimalne jutarnje temperature od -10 do -4°C, na Pešteru (Sjenica) lokalno i ispod -15°C. Tokom dana hladno, temperatura od 0 do 3°C, u Beogradu do 2°C.

Od četvrtka se očekuje narušavanje anticiklona nad Evropom, uz osetniji pad vazdušnog pritiska, a pod uticajem ciklona očekuju se i padavine širom kontinenta, koje će ovog puta stizati sa Atlantika i Mediterana. I u Srbiji od četvrtka toplija vazdušna masa sa jugozapada, uz porast temperatura na vrednosti od 3 do 9°C i uz značajni porast jutarnjih temperataura. U periodu 23-25. decembra uz otopljenje, prolazno se očekuju i padavine. Nakon tog perioda temperature će prema trenutnim proračunima biti uglavnom u skladu sa decembrom.

- S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za drugu polovinu decembra od 2 do 6°C, vidimo da će one narednih 7 do 10 dana biti uglavnom oko prosečnih vrednosti, izuzev od nedelje do srede kada će za par stepeni biti ispod prosečnih vrednosti - zaključio je Đurić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: OVO JE NAJVEĆA SRPSKA VOJNA BAZA SREDNjEG VEKA - Petruški vitezovi branili nas od osmanskih napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju