V.D. NAČELNIKA SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE: Ponosan sam na rad vatrogasaca za vreme snežnih padavina

Novosti onlajn

14. 12. 2021. u 16:02

VRŠILAC dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić pohvalio je rad pripadnika Sektora za vanredne situacije tokom proteklih dana za vreme snežnih padavina i posebno se zahvalio ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu koji je prepoznao i ukazao na neophodnost preventivnog angažovanja pripadnika Sektora za vanredne situacije naročito tokom snežnih padavina i nepogoda.

В.Д. НАЧЕЛНИКА СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Поносан сам на рад ватрогасаца за време снежних падавина

Foto: D. Milovanović

Čaušić je naglasio da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, iako to nije u opisu njihovog posla, proteklih mesec dana u planinsko-brdskim krajevima krčili šume i sekli granje koje je padalo na strujne vodove i ugrožavalo dotok električne energije u domaćinstvima.

- Nadležnost Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je spasavanje ljudskih života i imovine. Posebno sam ponosan jer od ove godine zaista izuzetnu pažnju posvećujemo svim preventivnim aktivnostima, i smanjenju rizika od poplava i od požara, pa samim tim i ovaj problem smo prepoznali obilazeći opštine širom naše zemlje. I pre mesec dana su se čak naši vatrogasci-spasioci koji, napominjem, nisu nadležni za to, uključili. Kilometre puta smo prosekli, jer obično nestaje struja kad se granje spusti na strujne vodove i onda dolazi do prekida. Naši vatrogasci-spasioci su se dobrovoljno javili, iako to nije njihov posao. Zaista sam im zahvalan zbog toga kao i ministru Vulinu što je prepoznao neophodnost ove vrste angažovanja. Čitav sistem mora da reaguje preventivno. Samo nam to daje veru da ćemo snežne padavine i nepogode u budućim periodima dočekivati spokojniji - poručio je Čaušić.

Poručio je da se situacija u Srbiji nakon snežnih padavina smiruje i pohvalio vatrogasce - spasioce koji su za vreme snežnog nevremena spasili 17 osoba.

- Situacija se smiruje, pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su angažovani na teritoriji čitave zemlje. Napomenuo bih da smo, otkako je došlo ovo snežno nevreme, imali preko 120 intervencija, 324 vatrogasca-spasioca su bila angažovana sa 127 vozila i činjenica na koju sam posebno ponosan jeste da nam niko nije stradao od građana od hladnoće. Mi smo 17 ljudi spasili i to je naša najveća nagrada - rekao je Čaušić za TV Pink.

BONUS VIDEO:


REPORTER "NOVOSTI" SA KATARINOM RADIVOJEVIĆ: "Lada niva" kao "kuća putujuća"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati