VREMENSKA PROGNOZA ZA NEDELJU, 12. DECEMBAR: Sneg će padati u gotovo svim krajevima Srbije

Tanjug

12. 12. 2021. u 01:00

U SRBIJI sutra oblačno, hladno i vetrovito, u većini mesta sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, pokazuje najnovija vremenska prognoza.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НЕДЕЉУ, 12. ДЕЦЕМБАР: Снег ће падати у готово свим крајевима Србије

Foto: D. Balšić

Vreme u Srbiji

Samo još ujutru na jugoistoku, istoku i severoistoku Srbije sa kišom, koja će brzo preći u susnežicu i sneg.

Najviše snega se očekuje u zapadnim i centralnim krajevima i na području Homoljskih i Kučajskih planina.

Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine, lokalno uz stvaranje snežnih nanosa.

U većini mesta temperatura bez većeg kolebanja, od -1 do 2 stepena, dok će na jugoistoku, istoku i severoistoku Srbije ujutro biti malo toplije, do 4 stepena, tokom dana u padu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme u Beogradu

U Beogradu oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača, izraženijeg u visim perifernim delovima. Duvaće jak severni i severozapadni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, oko 1 stepen.

Vremenska prognoza za narednu nedelju

U ponedeljak pretežno oblačno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, u Vojvodini delimično razvedravanje. Severni vetar biće u slabljenju.

Od utorka do nedelje, 19 decembra, umereno do potpuno oblačno i hladno, ujutro sa mrazem i dnevnom temperaturom malo iznad 0 stepeni. U utorak samo u planinskim predelima provejavanje slabog snega, u sredu suvo, a od četvrtka povremeno slabe mesovite padavine, kiša i sneg, očekuju se uglavnom južnije od Save i Dunava.

BONUS VIDEO - ŠTA SE KRIJE ISPOD CENTRA BEOGRADA: Izgradnja tržnog centra otkrila je samo deo istorije našeg grada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba