"POGINULI JE GRAĐANIN SRBIJE" Zaev o tragediji u Bugarskoj: Putovao je sa verenicom u Istanbul

Novosti online

23. 11. 2021. u 10:05

MEĐU 46 putnika koji su poginuli kada se zapalio autobus u Bugarskoj, najviše je bilo državljana Severne Makedonije, iz raznih krajeva te zemlje, ali i jedan državljanin Srbije iz Preševa, koji je sa verenicom iz Kumanova putovao u Istanbul, izjavio je danas severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

ПОГИНУЛИ ЈЕ ГРАЂАНИН СРБИЈЕ Заев о трагедији у Бугарској: Путовао је са вереницом у Истанбул

Foto: Tanjug

Zaev je za bugarsku agenciju Fokus rekao da je među žrtvama i jedan državljanin Belgije, kao i da je sve te podatke video u listi putnika. Prema njegovim rečima, putnici su bili prosečne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja devojčica.

Dodao je i da je sedam preživelih putnika spavalo u zadnjem delu autobusa, a kada je došlo do nesreće oni su probili prozor, iskočili iz autobusa i tako se spasli.

- Makedonski ministar unutrašnjih poslova obavestio me je da je kompanija Besa trans, čiji je autobus, turistička kompanija i da je autobus putovao na liniji Istanbul—Sofija—Skoplje - rekao je Zaev.

On je dodao da ne zna kojom se brzinom kretao autobus u trenutku nesreće i da će istraga pokazati u kakvom je stanju bilo vozilo.

Nesreća se dogodila oko tri sata posle ponoći na auto-putu Sofija—Blagojevgrad, kada se zapalio jedan od četiri autobusa sa severnomakedonskim registarskim tablicama koja su se vraćala iz Istanbula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)