VULIN NAJAVIO: Srbija nabavlja ruske helikoptere

Novosti online

16. 11. 2021. u 13:17

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulaže u jačanje kapaciteta u oblasti zaštite od katastrofa i elementarnih nepogoda, naglasivši da su u toku pregovori za nabavku vatrogasnih helikoptera ruske proizvodnje „kamov“.

ВУЛИН НАЈАВИО: Србија набавља руске хеликоптере

Foto: MUP

Ministar Vulin je, odgovarajući na pitanje poslanika Samira Tandira, rekao da najveći broj helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova može da nosi vedro i učestvuje u gašenju požara, što je bio slučaj prilikom pomoći koju smo pružali Severnoj Makedoniji i Grčkoj ovog leta.

- Svakako „kamov“ bi predstavljao veliki napredak i bio bi bolje rešenje i mi o nabavci tih helikoptera pregovaramo u ovom trenutku - rekao je ministar policije i dodao da Srbija objektivno povećava kapacitete možda i više nego što je potrebno za našu zemlju.

- Mi hoćemo da možemo regionalno da delujemo, jer sa klimatskim promenama i katastrofama, nijedan čovek ili zemlja nisu ostrvo. Potrebno je moći iskoračiti i pomoći drugima, kao što smo i pokazali- istakao je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)