NE OTKRIJE SE 10 ODSTO NAPADAČA NA NOVINARE: Održan sastanak Radne grupe za bezbednost pripadanika “sedme sile”

V. C. S.

05. 11. 2021. u 18:51

U 10 odsto prijavljenih krivičnih dela izvršenih na štetu bezbednosti novinara nije otkriven počinilac, saopštio je zamenik javnog tužioca Branko Stamenković na sastanku Radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara.

НЕ ОТКРИЈЕ СЕ 10 ОДСТО НАПАДАЧА НА НОВИНАРЕ: Одржан састанак Радне групе за безбедност припаданика “седме силе”

Foto: Tanjug

Ova grupa sastala se na redovnom mesečnom sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministarka kulture i informisanja Majom Gojković.

Na sastanku se čulo i da je u slučaju novinara Milana Jovanovića iz Grocke, 22. oktobra održan pretres za poslednjeg, četvrtog optuženog, dok se za troje prvostepeno osuđenih čeka odluka Apelacionog suda. U predmetima novinarke Jelene Zorić i novinara Daška Milinovića zakazani pretresi biće održani tokom novembra, a u slučaju pretnji novinaru i piscu Marku Vidojkoviću priveden je osumnjičeni i biće podignut optužni akt. Radna grupa prati i slučaj pretnji novinarki Snežani Čongradin.

Posebna tema skupa bile su izmene i dopune Krivičnog zakonika koje je izradilo Ministarstvo pravde, a koje bi trebalo da sankcionišu vršenje pritiska na novinare i medije. Javna rasprava koju je vodilo onlajn Ministarstvo pravde do 27. oktobra mogla bi, na predlog članova Radne grupe i partnera iz međunarodnih organizacija, da bude produžena za 20 dana.

Na sledećem sastanku Radne grupe tema će biti predložene izmene Zakona o javnom redu i miru, koje se odnose na novinare.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!