KORAK PO KORAK: Na koji način možete da zakažete PCR testiranje na zahtev za put u inostranstvo

V. N.

29. 10. 2021. u 15:11

GRAĐANI kojima je neophodan negativan PCR test zbog mogućeg putovanja u inostranstvo ili zbog lične sigurnosti, preko portala e-uprava mogu da zakažu svoj termin za testiranje.

КОРАК ПО КОРАК: На који начин можете да закажете PCR тестирање на захтев за пут у иностранство

Foto AP

Da bi zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik pomenutog portala, već samo da popunite priloženi formular.

Zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev omogućeno je i putem Nacionalnog kontakt-centra Ministarstva zdravlja na broju 011-36 20000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.

KORAK 1

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev, potrebno je da na portalu izaberete opciju pokreni uslugu. Potom se pojavljuje lista laboratorija koje sprovode testiranje. Neophodno je da prvo odaberete željenu laboratoriju, a da potom u kalendaru izaberete neki od slobodnih termina ili onaj koji vama najviše odgovara.

KORAK 2

Testiranje, na portalu e-uprave, može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija može da u isto vreme analizira više osoba u jednom terminu. Na test mogu naši građani, strani državljani sa boravkom u našoj zemlji, kao i turisti.

KORAK 3

Pošto odaberete broj osoba za koje želite da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster Zakaži. Odnosno da unesete ime i prezime, adresu prebivališta i jedinstveni matični broj.

KORAK 4

Nakon što uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice. Takođe, nije omogućeno elektronsko plaćanje ove usluge, te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.

KORAK 5

Visina naknade za PCR testiranje na prisustvo kovid virusa na lični zahtev za sve iznosi 9.000 dinara. Neophodno je da uplatite novac, a u laboratoriju bi trebalo da ponesete dokaz o uplati prilikom testiranja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna