VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: Testovi koji nisu rađeni u referentnim labaratorijama neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu

Novosti onlajn

24. 10. 2021. u 13:59

DRUŠTVENIM mrežama kruže informacije da će testove na korona virus biti biti moguće raditi ispred ugostiteljskih objekata.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Тестови који нису рађени у референтним лабараторијама неће бити видљиви у Дигиталном зеленом сертификату

Foto: Instagram

Međutim, to nije istina, zato što takvi testovi neće ulaziti u Digitalni zeleni sertifikat, odnosno kovid propusnicu, a tim povodom oglasila se i Kancelarija za IT.

- Važno obaveštenje u vezi validnosti Digitalnih zelenih sertifikata za ulazak u objekte nakon 22 časa. Povodom natpisa koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 časa, obaveštavamo sve građane da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih labaratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu. Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim labaratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja QR koda od strane inspekcije ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa - piše u obaveštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere