OBJAVLJENI REZULTATI KONKURSA PROGRAMA "ZAJEDNICI ZAJEDNO 2021": NIS u ekološke projekte ulaže 107,5 miliona dinara

Promo

29. 09. 2021. u 16:40

KAKO bi odgovorila na potrebe zajednice čiji je deo, kompanija NIS je u 2021. godini svoj program „Zajednici zajedno“ usmerila na oblast ekologije i zaštite životne sredine.

ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ПРОГРАМА ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО 2021: НИС у еколошке пројекте улаже 107,5 милиона динара

Foto: Promo

Sa ukupno 107,5 miliona dinara podržano je 29 projekata u 12 gradova i opština širom Srbije u kojima se program sprovodi - Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

Rezultati konkursa, odnosno spisak podržanih projekata, objavljeni su na veb stranici https://www.nis.eu/zajednici-zajedno/, kao i na sajtovima gradova i opština učesnica programa.

Vodeći se nacionalnim prioritetima u domenu smanjenja zagađenja vazduha i uređenja javnih parkovskih površina na inovativan ekološki način, ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno“ NIS realizuje u saradnji sa resornim ministarstvima – Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije. Odabrani projekti usmereni su na zamenu kotlova, smanjenje zagađenja, unapređenje energetske efikasnosti, solarnu energiju i uređenje javnih parkovskih površina, a u cilju očuvanja životne sredine na ekološki efikasniji način. Kako je i javni interes za očuvanje životne sredine na izuzetno visokom nivou, podrška ovoj temi u domenu društvene odgovornosti kompanije NIS je od izuzetnog značaja.

Svakodnevno se suočavamo sa savremenim načinom života koji je u velikoj meri doprineo disbalansu između urbanog i prirodnog, što zahteva aktivno delovanje na polju ponovnog uspostavljanja ravnoteže za život u skladu sa prirodom. Upravo ovo je jedan od razloga da fokus ulaganja kompanije NIS ove godine bude na unapređenju energetske i ekološke infrastrukture ustanova obrazovanja, zdravlja, kulture, sporta koje su od značaja za sve građane lokalnih zajednica obuhvaćenih Programom.

Dodatna informacija:

Osluškujući potrebe okruženja, kompanija NIS kontinuirano ulaže u oblasti od značaja za razvoj i osnaživanje zajednica u kojima posluje i od 2009. godine sprovodi program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Kroz ovaj program koji NIS sprovodi u partnerskim gradovima i opštinama, realizovano je više od 1.000 projekata vrednih 1,4 milijardu dinara koji su unapredili život zajednice u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta i socijalne zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ONI SU NAREDILI DA SE BOMBARDUJU SRPSKA DECA U IZBEGLIČKOJ KOLONI: Porodice poginulih o optužnici za zločin na Petrovačkoj cesti 1995.