TONČEV SELI SVOJ RESOR U NIŠ: Ministar namerava da ode iz Beograda i približi se nerazvijenima opštinama

D. ALIHODŽIĆ

24. 09. 2021. u 07:00

PRESELJENJEM Ministarstva za razvoj nerazvijenih opština u Niš, iz Beograda, ove opštine dobile bi priliku da budu bliže izvorima odlučivanja i finansiranja.

ТОНЧЕВ СЕЛИ СВОЈ РЕСОР У НИШ: Министар намерава да оде из Београда и приближи се неразвијенима општинама

Foto Ministarstvo

Izvršna vlast mogla bi bolje da sagleda ovaj problem, jer je mnogo više nerazvijenih na jugu Srbije nego u prestonici.

Ovo je samo jedan od aduta zašto Novica Tončev želi preseljenje svog ministarstva u Niš. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da podržava ovu ideju i da će učiniti sve da pomogne da se ova ideja realizuje.

- Ministarstvo je u avgustu uputilo zvaničan dopis gradonačelnici Niša sa molbom da nam odobri na korišćenje deo prostorija u Gradskoj kući, kako bismo izmestili naše sedište - kaže Tončev. - Grad Niš je odgovorio i ponudio opcije koje nisu pogodne za korišćenje, pa smo i dalje u pregovorima oko lokacije. Naravno, ovo je prvi korak, a krajnja realizacija biće u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić i Vladom. Ovo bi bilo prvo ministarstvo koje bi izmestilo svoje sedište.

Tončev navodi da je od 44 nerazvijene opštine čak 30 bliže Nišu nego glavnom gradu.

- I druga ministarstva trebalo bi da razmisle da se izmeste iz Beograda. Nije samo Beograd Srbija - napominje Tončev.

Gradonačelnica Sotirovski kaže da je Nišu važno da ima kancelariju nekog ministarstva i da se uveliko radi na pronalaženju adekvatnog prostora.

- Očekujemo da se ova ideja zaista i realizuje. Gradu će to značiti zbog opština koje gravitiraju ka nama, a spadaju u red nerazvijenih - kaže Dragana Sotirovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

JEROTEJ PETROVIĆ NA TRONU: Sabor SPC izabrao novog episkopa šabačkog