BRNABIĆ: Javnost dala sud o pitanju nacije “Vojvođanin”

Tanjug

11. 09. 2021. u 11:15

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je danas da je javnost dala svoj sud o predlogu pojedinih vojvođanskih stranaka da se u popis stanovništva naredne godine ubaci i nacionalna pripadnost “Vojvođanin”.

БРНАБИЋ: Јавност дала суд о питању нације “Војвођанин”

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Brnabić je za ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić, koja je ranije izjavila da je njeno ministarstvo otvoreno za dijalog na tu temu, istakla da na čelu takvog resora ima nezahvalan zadatak.

Dodala je da će Gordanu Čomić, kao ministarku u svojoj vladi, kao i sve druge članove svog kabineta, hvaliti u javnosti, ali da će, ako ima šta da im zameri, to učiniti “jedan na jedan”, iza zatvorenih vrata, jer je, kaže, ona deo njenog tima.

 - Gordana Čomić ima nezahvalan zadatak, vodi teško ministarstvo, a mi smo skloni da brzo kritikujemo i osuđujemo, u izuzetno polarizovanom društvu. A, onda ima zadatak, jer vodi takav resor, da pokuša da gradi mostove, da sasluša sve i da nađe razumevanje, koliko može, za sve stavove - rekla je Brnabić.

Kako kaže, na ministarki je onda da te stavove predstavni javnosti, koja će na kraju dati svoj stav.

 - Mislim da je javnost dala svoj stav o tome, a ta polemika i debata nije loša. Dobro je da imamo otvorene debate oko svih pitanja, da nema tabu tema u društvu”, rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Srpska fabrika vakcina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)