PATRIJARH PORFIRIJE O USTOLIČENJU MITROPOLITA JOANIKIJA: Ne želim da se prljam, da kaljam svoj um!

Novosti online

03. 09. 2021. u 11:30

OKO ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju uplelo se mnogo politike i raznih interesa, izjavio je danas patrijarh srpski Porfirije, dodajući da u Crnoj Gori postoji pravoslavna crkva koja ne pravi razlike među narodom.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ О УСТОЛИЧЕЊУ МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА:  Не желим да се прљам, да каљам свој ум!

Foto: Printskrin Instagram/porfirije_patrijarh

On je svoje detaljno mišljenje o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori, a povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, podelio na zvaničnom Instagram profilu.


- Mi trebamo da ustoličimo novog Mitropolita, koji je legitimno i legalno izabran od Crkve. Ne samo legalno, nego i kanonski, tradicionalno, dakle stolećima i to na isti način, kao što je stolećima bilo ustoličenje izabranih mitropolita pravoslavnih na Cetinju. Ali, pošto tu očigledno ima mnogo politike i raznih interesa koje ja, iskren da budem, ne razumem, ali, pravo da vam kažem i nezainteresovan sam za te interese. Ne želim da se prljam, da prljam svoj um, da me to opterećuje, da mi pravi konfuziju u glavi, ako bih se bavio tim silnim informacijama. Znam da činimo nešto što je delo Crkve, a to znači delo ljubavi i delo mira.

BONUS VIDEO: Incident ispred manastira na Cetinju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DANAS SLAVIMO SVETOG APOSTOLA SIMONA: Obavezno morate da uradite ovu stvar