SRPSKI VATROGASCI U AKCIJI NA EVIJI: Pogledajte snimke gašenja stravičnih požara u kojem učestvuju naše jedinice (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

10. 08. 2021. u 10:25

PRIPADNICI Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, 37 pripadnika i 14 vozila angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Grčkoj, pridružili su se grčkim kolegama u nadljudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju.

СРПСКИ ВАТРОГАСЦИ У АКЦИЈИ НА ЕВИЈИ: Погледајте снимке гашења стравичних пожара у којем учествују наше јединице (ФОТО/ВИДЕО)

Tanjug/AP Photo/Petros Karađias

Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, juče su bili angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila, saopštio je MUP.

Vatrogascima iz Srbije pomagalo je i lokalno stanovništvo.

Na ostrvo Evija juče je sletela i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od danas, sa 14 pripadnika i tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice, nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića došli su na Eviju kako bi bratskom grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom, kaže se u saopštenju.

Foto: Printscreen/Jutjub

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas