MANIFESTACIJE sa okupljanjem velikog broja ljudi poput Egzita, koji je posetilo 200.000 ljudi, nisu uticale na povećanje broja novoobolelih od virusa kovid 19, jer su se oni okupljali napolju uz poštovanje epidemioloških mera, izjavio je danas virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta iz Kraljeva Milanko Šekler.

Komentari (5)

Trenutno u Bodrumu

07.08.2021. 16:45

O kojim vi merama pricate i kakva crna dezinfekcija po letovalistima u Turskoj.Samo sto krokodili ne skacu jos po nama a kamoli da je neko nesto prebrisao i dezinfikovao.Sami pazimo i cuvamo sebe i druge koliko je moguce.Mere i da hoce da sprovode ne uspevaju,premalo osoblja a turista mnogo.

Vladimir

07.08.2021. 21:02

Doktore za viruse nemaš nikakve merene podatke o prenosu zarace na festivalima i letovanjima i izvodiš zaključke napamet. Za odlazak dece u školu postoji iskustvo od godinu dana. Tokom tih godinu dana nema nikavih naznaka da se prenos vrši preko dece u školi. Išlo se na takmičenja sa decom, autobusom na mesta gde se skupe deca iz cele srbije, išlo se i na ekskurzije, slavile se maturske večeri. Posmatrajući iznutra zaključili smo da je i mera deljenja odeljenja suvišna, da je mera skraćenja časova na 30 minuta suvišna. Doktor zabijte se u laboratoriju i istražujte ovu bolest, nemojte samo da čitate tuđe studije i da nam ih prepričavate. Genije kao što je Nikola Tesla je naveće pronalaske napravio dok je imao laboratoriju i eksperimentisao. Nemojte da mislite da ćete bilo šta napraviti bez naučnog pristupa i dalje će istina biti samo ono što može da se dokaže i što može da se proveri.