DA NEMANJI (18) ŠTO PRE BUDE BOLJE: Uručena novčana pomoć teško bolesnom mladiću iz Gračanice (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

18. 06. 2021. u 18:50

HUMANITARNOJ akciji Opštine Gračanica u prikupljanju pomoći Nemanji Maksimoviću (18) koji ima teško oštećenje kičme, pridružili su se i predstavnici dečije ustanove “Car Konstantin i Carica Jelena” iz Prilužja.

ДА НЕМАЊИ (18) ШТО ПРЕ БУДЕ БОЉЕ: Уручена новчана помоћ тешко болесном младићу из Грачанице (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Oni su danas Maksimovićima uručili prikupljenu novčanu pomoć od 51. 750 dinara.

Akcija prikupljanja pomoći, prema rečima Danijele Savić, direktorke DU “Car Kosntantin i carica Jelena” u Prilužju, uspešno je realizovana zahvaljujući roditeljima, vaspitačima i radnicima vrtića kao i uz pomoć Milana Kostića, predstavnika Privremenog organa opštine Vučitrn.

- Nemanji želimo brz oporavak i puno sreće i nadam se da će i u buduće biti ovakvih humanitarnih akcija, kako bi smo pomogli svima kojima je pomoć potrebna - kazala je direktorka Savić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da mu je drago da su apeli za pomoć opštine urodili plodom. On je zahvalio svim ljudima dobre volje iz Prilužja i okoline koji su sakupili novac da pomognu porodici Maksimović.

- Nemanja je operisan, za nedelju dana bi trebalo da se vrati kući a mi se nadamo da će se oporaviti - istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uputivši poziv svim institucijama da se priključe akciji pomoći, jer će Nemanji trebati i pomoć u nastavku lečenja.

Inače, porodica Maksimović iz Gračanice, o kojoj su “Novosti” pisale, živi samo od minimalca koji prima Nemanjin otac. Nemaju dovoljno novca ni za odlazak do Beograda, gde je mladić operisan na Ortopedskoj klinici na Banjici.

Ovaj mladić da roditeljima živi u nedovršenoj kući i nalaze se na ivici egzistencije, zbog čega su im potrebna sredstva i za njegov oporavak.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024