PUBLICISTA Jovan I. Deretić preminuo je rano jutros u 82. godini, objavljeno je na zvaničnoj stranici njegovog Udruženja građana Slobodna Srbija.

Komentari (12)

miroslav

06.06.2021. 17:37

Vreme će pokazati njegove apsolutno ispravne dokaze. Članovi SANU ga nisu podnosili zbog realnih kritika na rad i organizaciju naučnih projekata. Slava mu!

Srbija

06.06.2021. 18:11

Нека му је лака црна земља.Једини човек који се усудио да разбије лажи ватикана и немаца и открије истину о Србима као прастановницима европе. Наша браћа Сарди(Срби) са Сардиније: https://www.youtube.com/watch?v=1W4FxHs34I4 https://www.youtube.com/watch?v=oUNytKmRBPw

srbija

06.06.2021. 21:10

@Srbija - Српско(Сардско) коло: https://www.youtube.com/watch?v=4hQGSrRSKBE Српска(Сардска)школа фудбала: https://it-it.facebook.com/accademiacalciosarrabese

ban Kulin

06.06.2021. 18:31

Profesor Deretić je svakako za jedno bio upravu, a to je da su Srbi starosedeoci na Balkanu i da su najstariji narod u Evropi, a možda čak i na celom svetu, u svakom slučaju SLAVA MU!

Bonaparta

06.06.2021. 18:42

Da nemamo lažne doktore istorije, koji i dalje propagiraju i podržavaju lažnu istoriju koju su nam napisali i nametnuli Nemci posle Berlnskg kongresaa sami Nemci su se odrekli te istorije još od 1990 god, naša prava istorija bi odavno ugledala svetlost dana. Naši đaci bi učili o Svetom Jovanu Vladimiru vladaru Srbije i primorja, a naša crkva bi i dalje u svom nazivu nosila SRPSKA CRKVA I PRIOMORJA. Na žalost pokojni Bataković de istorije ismevao je Deretića u njegova istraživanja, jer štitio je svoju dr titulu kao i mnogi drugi. Inače Sv. Jovan Vladimir je vladar pre Nemanjića mnogo pre, a Stefan Nemanja je zapisao samo da je obnovio tu državu koju je Sv. Jovan Vladimir stvorio. Nadam se daće neko konačno početi da piše pravu istinitu istoriju SRBA. VREME JE.

ja

06.06.2021. 18:53

To nisu nikakve teorije,nego naucni dokazi.Kada nasa drzava bude slobodna,Dereticeva istorija ce se učiti u školama.Istoroja koju sada deca uce puna je falsifikata i neistina.

Bata

06.06.2021. 19:50

Politička i ratna neprijateljstva koja Srbi trpe od zapadnih država od kada je u 19. veku uspostavljena moderna srpska državnost daju za pravo da se sumnja u sve. Zato je tako lako poverovati da je istorijska nauka zloupotrebljena od onih država koje su imale prednost dužeg postojanja i razvoja u odnosu na našu, a vremenom su jasno pokazale da su neprijatelji jer su nas više puta napadali i razarali, a između ratova nametali kao dominantni. Pitanja i sporovi vezani za pouzdanost ovih ili onih istorijskih izvora, tačnost ovih ili onih istorijskih teorija, moći će da se reše tek ako se srpska država dovoljno vremena stabilizuje i razvija bez ponovnih kriza i razaranja, kada se bez sumnje bude moglo reći da naučnici rade bez spoljnog ili unutrašnjeg političkog ili ideološkog pritiska.

Mirko

06.06.2021. 20:56

Neka mu je vecna slava. A sta je tu kontroverzno u cinjenici da smo mi ovde oduvek. Svako ko zna da sabere dva i dva zna da je to tacno. To sto smo mi okupirani od 1945 i sto nam Bec i Berlin pisu laznu istoriju ne znaci da nemamo usi i oci. Pitam se samo cemu sluze i zasto placamo one koji sede u tzv. SANU ? Ti koji sede u SANU nisu ni za vasar. Ovakvi ljudi poput Jovana Deretica, Radovana Damjanovica, Aleksadra Sargica, itd.. treba da sede u pravoj SANU.