DOČEKAJTE SPREMNI LETO I LEPO VREME: Uz redovne vežbe zategnite ruke i stomak

V. N.

04. 05. 2022. u 09:50

KOD većine muškaraca i žena znaci starenja vide se na slabljenju mišića nadlaktice, bicepsa i tricepsa, kao i na popuštanju muskulature stomaka. Jedini način da se ova atrofija s godinama spreči je redovno vežbanje.

ДОЧЕКАЈТЕ СПРЕМНИ ЛЕТО И ЛЕПО ВРЕМЕ: Уз редовне вежбе затегните руке и стомак

Foto Shutterstock

Savet je da jačate mišiće stomaka najmanje tri puta nedeljno izvodeći vežbe, a dodatno ćete doprineti boljoj formi ukoliko pre toga ubrzano šetate najmanje pola sata.

Kada je reč o jačanju bicepsa i tricepsa, vežbe za njih su prilično jednostavne i ne zahtevaju mnogo prostora. Praktikujte ih svakog dana u stanu, za vreme pauze na poslu, u prirodi...

Jačanje tricepsa

Ovom vežbom ojačaćete najosetljiviji mišić nadlaktice - triceps. Iz stojećeg stava podignite ruke iznad glave i savijte u laktovima - tako da laktovi ostanu usmereni ka gore, a nadlaktice priljubljene uz uši. Iz tog položaja opružajte i savijajte ruke. Udah kada su ruke savijene, a izdah kada opružate. Ponovite od 10 do 12 puta u tri serije, sa pauzama od 30 sekundi.

Jačanje bicepsa

Ova vežba jača prednji mišić nadlaktice, odnosno biceps. Ispružite ruke ispred sebe u visini ramena i iz tog položaja savijte podlaktice ka sebi, zatim ponovo opružite. Udahnite kada su ruke opružene, izdahnite kada ih savijate. Lakša varijanta vežbe je da ruke držite pored tela. Vežbu ponovite 12 do 15 puta u tri serije, sa pauzama od 30 sekundi.

Printskrin

Klasični trbušnjaci

Za početak, poželjno je da radite klasične trbušnjake, i to po 15 ponavljanja u tri serije. Lezite na leđa sa opruženim nogama i rukama oslonjenim na potiljak. Podižite gornji deo tela dok zadnjica i noge ostaju na podlozi.

Bočni mišići

Dok ležite na leđima, ruke opružite pored tela, a glavu blago podignite od podloge da bi kičma celom dužinom ostala oslonjena na podlogu. Naizmenično savijajte i opružite noge. Ponovite vežbu 12 puta u tri serije.

Foto: Free Images Pixabay

Donji stomak

Lezite na leđa sa opruženim nogama i rukama oslonjenim na potiljak. Podižite obe noge istovremeno dok ne dođu pod ugao od 90 stepeni, pa se vratite u prvobitan položaj. Ponovite vežbu 12 puta u tri serije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!