POJAVA herpesa uglavnom se povezuje sa padom imuniteta, a neki ljudi često to povezuju sa nekim "jačim udarom" na organizam. Međutim to je samo trenutno manja kontrola virusa koji već odavno postoji u organizmu.

Komentari (4)

Marko

10.07.2021. 17:04

Приметна је појава херпеса након примања вакцина против короне. Потребно је то додатно истражити.

Nebo

11.07.2021. 12:19

L Lysin deluje jako dobro protiv herpsa dok l l arginin pospešuje herpes Zato treba izbegavati hranu sa puno argnina kada osetite da se javlja herpes i prebacite se na hranu bogatu lysina

Nebo

11.07.2021. 15:00

@Ljiljana - Лизин омета апсорпцију аргинина који је главни хранљиви састојак за херпес. Управо због ове особине, истражен је ефекат лизина на контролу херпеса. Лизин треба узимати 500 мг 3-4 пута дневно, а на почетку првих симптома и до 3 г дневно. У исто време треба смањити храну богату аргинином (бадеми, ораси, кикирики, лешници, чоколада, желатина ...). Важно је започети узимање лизина што је пре могуће, када се појаве први симптоми, јер је опоравак много тежи ако се инфекција разбукта и створе мехурићи и чиреви. У случају инфекције херпесом, препоручује се узимање лизина, заједно са витамином Ц са биофлавоноидима, цинком и већим дозама комплекса витамина Б. Директна примена лизина на херпес такође може бити корисна.