MATIČNJAK DA RAZVESELITE SRCE: Biljka koja se od davnina koristi kao prirodni lek

V.N.

08. 07. 2021. u 12:47

DA pročistite krv, odagnate neraspoloženje i tugu i pomognete radu svih unutrašnjih organa - pijte čaj od matičnjaka. Ova biljka od davnina se koristi kao odličan prirodni lek koji jača i oživljava srce, eliminiše noćne strahove i depresiju.

МАТИЧЊАК ДА РАЗВЕСЕЛИТЕ СРЦЕ: Биљка која се од давнина користи као природни лек

FOTO: Depositphotos

Aktivne supstance iz matičnjaka podstiču hormonalne aktivnosti, pa se zbog toga preporučuju kod problema sa štitnom žlezdom. Naučna istraživanja ukazuju da ekstrakt matičnjaka ima uticaj na imunoglobulin kod pacijenata obolelih od Gravesove bolesti.

U kombinaciji sa drugim biljkama, matičnjak se upotrebljava za lečenje astme, glavobolje, grčeva u stomaku i materici, oboljenja želuca, disajnih organa, hroničnog bronhitisa, migrene, nadutosti, premorenosti, povraćanja, proliva, umora, slabosti.

U kombinaciji sa valerijanom, kimom i majčinom dušicom, matičnjak se primenjuje kod srčanog grča angine pektoris.

Ipak, biljka matičnjak je najpoznatija kao prirodni lek protiv psihičkih problema i to depresije, anksioznosti, napetosti i drugih poremećaja izazvanih stresom. Posebno je dobar prirodni lek protiv strahova i straha od bolesti. Za lečenje psihičkih poremećaja može da se kombinuje sa drugim lekovitim biljkama koje imaju slično dejstvo kao što su valerijana, kamilica, lavanda.

Najbolji efekat u lečenju postiže se ako se koristi sveža biljka, a njeno dejstvo će se najpre osetiti kod organa za varenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili