MANJI RAČUNI ZA STRUJU: U novom paketu Vlade pogodnosti za oko 100.000 građana

Z. Z.

06. 05. 2021. u 08:25

ZA razliku od prethodnog paket,a kada su penzioneri i nezaposleni dobili jednokratnu novčanu pomoć od 50 i 100 evra, u najnovijem setu mera, Vlada se opredelila da pomogne, ali kroz subvencionisanje računa za struju.

МАЊИ РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ: У новом пакету Владе погодности за око 100.000 грађана

Foto V. Kadić

Prema toj odluci penzionerima čije je primanje niže od minimalca odnosno 222 evra, ili nezaposlenima koji su bili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na kraju 2020. ostvaraju pravo da im račun za struju bude umanjen za april, maj, jun 40 odsto. Uslov je da se brojilo vodi na korisnika te pomoći.

Kao i prošlog puta, kada je Vlada krajem januara usvojila set mera za ublažavanje posledica korona-krize, procene su da će kroz ovaj vid pomoći, odnosno umanjenje računa za struju, biti obuhvaćeno ukupno 100.000 građana.

PODELA TERETA KRIZE

O TAČNOM broju subvencionisanih računa za električnu energiju javnost će biti obaveštena nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj ljudi sa evidencija na koja se odnose mere Vlade Crne Gore za II kvartal. EPCG ovim merama koje realizuje u saradnji sa Ministarstvom finansija Vlade Crne Gore pokazuje odgovornost i pruža ruku građanima da zajedno podele teret krize.

U Elektroprivredi uveravaju da će postupati po odluci izvršne vlasti i da će već na račune za april, koji će početi da se dele oko 10. maja, obračunati popuste za sve potrošače koji imaju pravo na umanjenje.

Iz Zavoda za zapošljavanje još nisu saopšteni podaci koliko će nezaposlenih ostvariti pravo na umanjenje računa za struju, ali ako se uzme statistika od prethodnog puta kada su dobijali 100 evra, onda se radi o 40.000 prijavljenih na biroima rada. U krajnjem možda i brojka ne bude tolika jer je uslov da se brojilo vodi na tog nezaposlenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri