POKRET ZA PLJEVLJA OCENIO: DPS proizvodi "četnike" da plaši manjinske narode

M.D.

21. 04. 2021. u 19:15

„ČETNIČKE horde“ u Pljevljima u 21. veku proizvodi Demokratska partija socijalista (DPS) za plašenje manjinskih naroda, dok on za to vreme pljačka Crnu Goru, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА ОЦЕНИО: ДПС производи четнике да плаши мањинске народе

Foto: Printscreen

- Nema boljeg svedoka za ovu tvrdnju od Veselina Veljovića, doskorašnjeg direktora crnogorske policije i njegove izjave „da će uvek biti s crnogorskim patriotama, nikad s kvislinzima i izdajnicima Crne Gore“. Ako neko ima nedoumicu, na koga je gospodin Veljović mislio, da je odmah otklonimo, u pitanju je srpski narod u Crnoj Gori - kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da je ta matrica ponovno oživljena u Pljevljima povodom imenovanja Harisa Đurđevića, za novog načelnika Centra bezbednosti Pljevlja.

- Nažalost na nju se upecao i aktuelni potpredsednik Vlade Crne Gore g. Dritan Abazović, koji je iznio dva vrednosna suda o aktuelnim događajima u Pljevljima.

Prvi je da „načelnike policije u Crnoj Gori neće postavljati ulica“. Ipak, verujemo da se radi o lapsusu, a ne uvredi. Ne mogu biti ulica četiri opozicione stranke u Pljevljima, koje su na poslednjim parlamentarnim izborima dobile 2/3 biračkog tela, kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Drugi stav Abazovića, je „ukoliko se radi o tome da je neko zbog svog nacionalnog ili političkog opredeljenja, ili verske pripadnosti, neprihvatljiv za određenu grupu ljudi, to je apsolutno neprihvatljivo“.

- Upravo je u tome problem. Lepo smo u zajedničkom saopštenju rekli da nije problem da Bošnjak ili Musliman bude načelnik Centra bezbednosti u Pljevljima, ali smo protiv toga da bude, etablirani vojnik DPS-a i Veselina Veljovića - tvrde iz Pokreta za Pljevlja napominjući da to što je Haris Đurđević 2017. godine bio proglašen za najboljeg policajca u Centru bezbednosti u Pljevljima, samo je dokaz da ga je „prepoznao teren“. 

- A teren je bio DPS, jer je svima znano da se nije moglo izabrati ni najbolja čistačica bez saglasnosti DPS-a, a kamoli nabolji policajac - tvrde iz Pokreta za Pljevlja.

Oni smatraju da niko od zaposlenih u Centru bezbednosti, pa bio Srbin, Crnogorac, Bošnjak ili Musliman, ne zaslužuje da bude novi načelnik.

- Bilo je ljudski očekivati da makar neko iz tog Centra skine uniformu ili podnese ostavku, nakon prebijanja Ognjena Mijatovića 13.maja 2020. godine, kao što je to uradio Zdravko Kasalica, zastavnik u Vojsci Crne Gore ili Miloje Šćepanović, policajac iz Nikšića. Nažalost, takav primer čojstva i junaštva u Pljevljima nismo doživeli - kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Oni ističu da nemaju nikav problem da podrži Peticiju protiv skrnavljenja Hadži Hasanove džamije u Pljevljima.

- Ali isto tako smo se nadali i očekivali, da će makar neko od Bošnjaka ili Muslimana u Pljevljima  javno podržati borbu srpskog naroda za „odbranu svetinja“ u Crnoj Gori. Ili da će neko od odbornika Bošnjaka ili Muslimana u SO Pljevlja dići glas protiv otimanja vodenice, manastira Sv.Trojice u Vodicama. Ni to se nije desilo. Ne zato što su svi bili za otimanje svetinja, već zato što su dobro znali da im ne bi bilo opstanka u Pljevljima, dok je DPS vlast na nivou države i opštine - kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Oni su predložili Dritanu Abazoviću da imenuje bilo kog Bošnjaka ili Muslimana, koji nije bio član ili glasač DPS-a za načelnika Centra bezbednosti u Pljevljima, i svi će mu Srbi aplaudirati kad prvi put dođe u Pljevlja.

- A takvih ima, u to ne treba sumnjati. S druge strane, neka imenuje Srbina za načelnika Centra bezbednosti u Plavu ili Rožaju, pa će videti kako će se provesti nakon toga. Toliko o šovinizmu pljevaljskih Srba - zaključili su iz Pokreta za Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna