DPS PRETVARA CETINJE U POLIGON EKSTREMIZMA: Demokrate najoštrije osudile napad na zgradu Cetinjske Bogoslovije

M. S.

16. 04. 2021. u 14:18

KLUB odbornika Demokrata u Prestonici Cetinje, najoštrije je osudio napad na zgradu internata i decu, učenike cetinjske Bogoslovije, ''kao i uništavanje imovine našeg Cetinjanina, prijatelja i komšije, profesora fizičkog vaspitanja Petra Lekića''.

ДПС ПРЕТВАРА ЦЕТИЊЕ У ПОЛИГОН ЕКСТРЕМИЗМА: Демократе најоштрије осудиле напад на зграду Цетињске Богословије

Foto: Demokratska Crna Gora

- Nema nikakve sumnje da je sve ovo što se dešava poslednjih godina, naročito poslednjih meseci nakon pada trodecenijeske diktature produkt konstantnog huškanja i govora mržnje sa najviših adresa u krajnje desničarskoj organizaciji DPS i njihovim partnerima. Čak i u mnogo turbulentnijim vremenima, devedesetih godina među našim sugrađanima nije bilo ovakvih incidenata, zavađanja celih porodica i divljanja po ulicama, a Cetinjani su goste uvek dočekivali i ispraćali sa najvećom čašću i uvažavanjem, odakle god oni dolazili. Posebno se svi sa poštovanjem sećamo koalicione vlasti LSCG i SNP u Prestonici, potpuno ideološki suprotnih političkih subjekata, ali bratski okupljenih oko dobra Cetinja, kao najmirnijeg i najčasnijeg perioda u vršenju vlasti na Cetinju od 1990 godine do danas - ističu iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prestonice Cetinje, iz koga naglašavaju da su ''desničarska organizacija DPS i njeni partneri ovaj grad pretvorili u poligon za divljanje ekstremizama i bazu za skrivanje iza crnogorske zastave i njihov lažni patriotizam''.  

- Ovo što se događa u poslednje vreme nije Cetinje i ovo se pod hitno mora zaustaviti! Cetinju i Crnoj Gori je više nego ikad potreban mir, sloga, iskreni dijalog, rješavanje svih problema i nesuglasica za stolom, civilizovano, razgovorom i zajednički rad na napretku sveukupnog društva i države. Stoga, pozivamo sve klubove odbornika u Skupštini Priestonice da se oglase i jasno i nedvosmisleno osude napad na djecu iz Bogoslovije i našeg sugrađanina Petra Lekića i sve ovakve i slične incidente usmerene ka širenju mržnje i dizanju tenzija, ma sa koje strane dolazili. Posebno pozivamo gradonačelnika Prestonice i OO DPS Prestonice da se oglase ovim povodom, ali i da pokušaju skrenuti pažnju predsedniku njihove partije da je njegovo vreme prošlo i objasniti mu da se cetinjske familije i braća po Crnoj Gori sigurno neće deliti i zavađati zbog njegove fotelje i njihovih miliona - saopštile su Demokrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)