MILO PONOVO PRETI ŠUMOM: Predsednik Crne Gore želi nove sukobe

V.K.

13. 04. 2021. u 20:44

DANAŠNJA ocena bezbednosne situacije u Crnoj Gori je nepovoljnija nego pre godinu, ali verujem da ima osnova da Crna Gora sačuva stabilnost, poručio je Milo Đukanović, ponavljajući stav partije na čijem je čelu – DPS-a, da će Crnu Goru braniti svim sredstvima.

МИЛО ПОНОВО ПРЕТИ ШУМОМ: Председник Црне Горе жели нове сукобе

Foto: TV CG

- Verujem da će to moći da se uradi u institucijama države. Crna Gora je do sada pokazala kapacitet da sačuva svoju nezavisnost, uprkos malignim uticajima, prvenstveno Rusije usmerenog prema EU i SAD.

- Apsolutno sam uveren da smo u stanju da zaštitimo temeljne vrednosti crnogorskog društva, apsolutno sam odlučan da branimo tekovine savremene Crne Gore. Ja smatram da je ova generacija ljudi koji žive u Crnoj Gori ostvarila svoje životno delo obnovom crnogorske nezavisnosti i imamo odgovornost da tu tekovinu sačuvamo - naveo je Đukanović.

Kako je naveo, "u prethodnih 25 godina Crna Gora je pokazala umeće da sačuva mir i multietnički sklad, uprkos pretnjama tadašnje vlasti u Beogradu".

- I 2016. smo apsolutno svojim sposobnostima sprečili državni udar i nasilnu promenu vlasti radi zaustavljanja puta u NATO - poručio je Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)