OLAKŠICE I NOVE SUBVENCIJE: Crnogorski ugostitelji zadovoljni sastankom sa predstavnicima Vlade

I. D. S.

13. 04. 2021. u 17:45

ISHODOM sastanka crnogorskih ugostitelja i predstavnika Vlade zadovoljne su obe strane.

ОЛАКШИЦЕ И НОВЕ СУБВЕНЦИЈЕ: Црногорски угоститељи задовољни састанком са представницима Владе

Foto: Vlada CG

Ugostitelji, jer je dogovoreno da se subvencije na zarade produže, ali i da se preispitaju i olakšaju uslovi po kojima poslodavci ostvaruju pravo na njih, dok u Vladi ističu značaj i zajedničku spremnost i delovanje svih učesnika kako bi turistička sezona bila što uspešnija.

"Ugostitelji Crne Gore" pozdravili su početak dijaloga sa Vladom.

- Iako se sektor ugostiteljstva više od godinu suočava sa brojnim problemima, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije, spremni smo da zajedno sa Vladom radimo na pripremi letnje turističke sezone od koje su očekivanja svih nas velika - navode ugostitelji u saopštenju. - U ugostiteljskim objektima se u poslednje dve sedmice mahom poštuju epidemiološke mere, a ohrabreni smo razmatranjem mogućnost produženja radnog vremena.

Poboljšanju epidemiološke situacije značajan doprinos dali su i zaposleni u ugostiteljstvu nakon što ih je Ministarstvo ekonomskog razvoja uvrstilo u prioritetnu grupu za vakcinaciju.

NOVA PODRŠKA KRAJEM MESECA

MILATOVIĆ je podsetio na podršku turističkoj privredi kroz subvencije zarada i kamata na reprogram kredita kod IRF-a i poslovnih banaka u ukupnom iznosu od 17 miliona evra.

- Uz snažniju kampanju koja će definitivno usled kadrovskih izmena u NTO biti intenzivirana, radimo na promociji turističke sezone, zdravstvenim protokolima, kao i na novom setu mera podrške krajem aprila - kazao je ministar.

- Ovim činom zajedno šaljemo pozitivnu sliku svim domaćim i inostranim posetiocima da je Crna Gora spremna da dočeka turiste ove sezone - navode u saopštenju.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović očekuje da će do kraja juna 35 odsto odraslog stanovništva biti vakcinisano, ističući značaj samog procesa imunizacije za sezonu. On je kazao i da je, kako bi se izašlo u susret povećanom broju zahteva od strane turista, dogovorena saradnja sa pet privatnih laboratorija koje su formirale terenske ekipe sa tehničarima za uzorkovanje, dok se razmatra mogućnost subvencionisanja cene PCR testova za turiste.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri