TRAŽE RASKID UGOVORA: Bivši radnici Vektra Boke - Nijedna stavka ugovora za 14 godina nije realizovana

V. Vujnović

09. 04. 2021. u 23:50

POKRETANjE procedure za raskid ugovora sa kompanijom Vektra Montenegro koji je potpisan 2007. godine, to je ono što od Vlade očekuju bivši radnici Vektra Boke.

ТРАЖЕ РАСКИД УГОВОРА: Бивши радници Вектра Боке - Ниједна ставка уговора за 14 година није реализована

Foto: V. Vujnović

Za 14 godina nije realizovana nijedna stavka iz kupoprodajnog ugovora, rekao je na konferenciji za novinare, predsednik NVO „Bivši radnici Vektra Boke" Đorđe Rajak.

-Kupac se ugovorom obavezao da će da investira 50 miliona evra u preduzeće. Ni evro nije uložen, istakao je Rajak i dodao da su za sve postojale garancije banke koje nikada nisu aktivirane.

Privatizaciju su obeležile brojne nezakonitosti, a osim nepoštovanja osnovnog i aneksa ugovora nije ispoštovan ni Plan reorganizacije za izlazak Vektra Boke iz stečaja.

Konferenciji koja je održana u parku srušenog hotela Boka, čija je gradnja bila obećana u trenutku privatizacije, prisustvovao je i Maksim Vučinić, poslanik i predsednik komisije za praćenje postupaka privatizacija.

Foto: V. Vujnović

Jovan Pejović

Radnici su prevareni, nisu uspeli da ostvare potraživanja niti da reše svoj status i ostvare penzije, žrtva su maćehinskog odnosa države, dogovora i poslovanja bivšeg režima sa njegovim tajkunima – ocenio je Vučinić. Kao predsednik Komisije, on će stati uz radnike Boke, obećao je i pozvao da isto urade predstavnici Vlade.

Sednicu Komisije zakazaće u zakonskom roku a pre toga čekaju izveštaj Saveta za privatizaciju,rekao je Vučinić.

Punomoćnik radnika,advokat Jovan Pejović, naglasio je da je Vektra Montenegro otišla u bankrot, a je krajnje je vreme da Vlada raskine ugovor i zbog rokova u stečajnom postupku.

- To treba hitno uraditi jer kasnije neće imati sa kim da raskidaju ugovor. Reč je, kako je istakao Pejović o fiktivnoj firmi "za pranje para koja duguje stotine miliona evra bankama".

Kao jedan od razloga za pokretanje raskida ugovora naveo je podatak da nije bilo obećanog ulaganja od 60 miliona evra, a Vlada to može da uradi jer je Vektra Montenegro otišla u stečaj.

Bivši radnici opet su apelovali da Specijalno državno tužilaštvo reaguje a Vladu podsetili da traje potpisivanje peticije za raskid kupoprodajnog ugovora za Boku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)