DPS PORUČUJE: "Svim sredstvima ćemo braniti državu od posrbljavanja"

V. K.

07. 04. 2021. u 22:13

ДПС ПОРУЧУЈЕ: Свим средствима ћемо бранити државу од посрбљавања

Foto V. N.

DEMOKRATSKA partija socijalista Mila Đukanovića svim sredstvima će braniti državu od evidentnog "agresivnog pokušaja posrbljavanja".

Ovo su poručili  iz Predsedništva DPS-a nakon održane vanredne sednice kojom je predsedavao lider stranke Đukanović.

Predsedništvo DPS-a osudilo je nameru Vlade da na sutrašnjoj sednici donese Odluku o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kao i da se usvoji Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

Konstatovana je nedvosmislena namera nove parlamentarne većine da na taj način sprovede izborni inžinjering, kako bi se obezbedila nelegitimna većina na narednim izborima i na silu menjala demografska slika Crne Gore, što sve vodi u dodatnu destabilizaciju države.

- Smatramo da ovakav potez obesmišljava rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva koji bi upravo trebalo da se bavi ovom materijom, i u kojem predstavnici Demokratske partije socijalista učestvuju u cilju iznalaženja najboljih kompromisnih rešenja, sa ostalim poslaničkim klubovima -  navodi se u saopštenju Predsedništva DPS-a, dodajući da će ta partija, ukoliko Vlada usvoji na sutrašnjoj sednici navedeni Predlog Odluke i Nacrta, napustiti Odbor i uputiti odgovarajuću inicijativu prema Ustavnom sudu, "budući da je odluka koja je predložena, zbog predviđene retroaktivne primene, apsolutno neustavna."

Takođe, konstatovano je da aktuelna parlamentarna većina jeste osvojila potrebnu većinu da bi formirala Vladu kako bi vodila unutrašnju i spoljnu politiku, ali da to ne znači da je dobila pravo da svojim delovanjm obezdržavi Crnu Goru i uvede je u velikosrpski nacionalni projekat. Predsedništvo je konstatovalo da će Demokratska partija socijalista svim sredstvima braniti Crnu Goru od evidentnog agresivnog pokušaja posrbljavanja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran 555

07.04.2021. 23:18

Kao da je Neko krenuo na Crnu Goru da je "posrbljava"..Ne druze Milo to je obracun unutarnji...Obracun sa obrazom..dedovskim grobovima..savjescu..

Zortnji

08.04.2021. 00:01

Интересантна је Милова изјава, али нажалост чињенице су нешто друго. Човек може да менја фризуру, одело и сл. али тиме не може од себе да направи неког другог. Када је некоме ђед, прађед, чукунђед, наврђед... био Србин , нема логике да по националности он не буде србин већ Црногорац/ Моненегрин. Једина логика је да ђедови нису његови, да им он није у роду јер је он у стбари - копиле. Дешава се то да мајка роди туђе дијете, само изглдеа да то није јединствен случај у Црној Гори, много је копилади.