NEPOSLUŠNE ĆE FOTOGRAFISATI: Ministarstvo traži pooštrenu kontrolu poštovanja mera protiv virusa korona

I. D. S.

05. 04. 2021. u 13:30

MINISTARKA zdravlja Jelena Borovinić Bojović apelovala je na Upravu policije i Upravu za inspekcijske poslove da pooštre kontrolu poštovanja preporučenih epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima.

НЕПОСЛУШНЕ ЋЕ ФОТОГРАФИСАТИ: Министарство тражи пооштрену контролу поштовања мера против вируса корона

Foto Vlada CG

Kako je poručila, poštovanje mera i vakcinacija jedina je formula za pobedu nad koronom.

- Od svih inspektora se zahteva da fotografišu ugostiteljske objekte u kojima se krše mere i da te fotografije proslede Operativnom štabu Ministarstva zdravlja, kao i da momentalno, shodno nadležnostima, isprazne te lokale, nakon čega se pravi zapisnik i u zavisnosti od situacije podnosi krivična ili prekršajna prijava - kazala je Borovinić Bojović.

Jelena Borovinić Bojović, Foto Arhiva

Ona je navela i da joj je žao što pristupaju rigoroznom koraku.

- Nije u redu da građani koji se pridržavaju mera, ispaštaju zbog onih koji, rugajući se svima nama, naočigled cele zemlje izigravaju "silu" i prolaze nekažnjeno. U zavisnosti od uspeha ove akcije, zavisiće i naša buduća svakodnevica - kazala je ministarka.

OTVARA SE JOŠ PUNKTOVA

U TOKU ove sedmice biće formirani dodatni punktovi u svim opštinama što će stvoriti uslove za vakcinaciju 5.000 ljudi dnevno, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. U Podgorici trenutno postoji 14 punktova, po pet u Sportskom centru "Morača" i bivšem domu JNA i četiri u Domu zdravlja Podgorica. U gotovo svim ostalim opštinama postoji po jedan punkt u sklopu lokalnih domova zdravlja.

Istakla je i da je broj novozaraženih i dalje u padu, te da je Crna Gora jedina zemlja u regionu u kojoj se taj broj smanjuje. Borovinić Bojović zadovoljna je i, kako kaže, zbog velikog interesovanja građana za vakcinaciju.

U Crnoj Gori, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, do sada je vakcinisano nešto više od četiri odsto stanovništva. Tačnije, prvu dozu vakcine primilo je 25.516 osoba, dok je obe doze primili njih 4.194. Na čekanju za imunizaciju je gotovo 85.000 prijavljenih građana. Iz IJZCG kazali su da je među prijavljenima za vakcinaciju i 220 maloletnika, ali napominju da vakcinu mogu da prime samo deca starija od 16 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju