DRŽAVI NIJE NANETA ŠTETA: Pred Odborom za bezbednost i odbranu potpredsednik Vlade i direktor ANB

S. ĐOKIĆ

01. 04. 2021. u 06:34

POTPREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović, nakon sednice Odbora za bezbednost i odbranu, na kojoj je održano kontrolno saslušanje njega i v. d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića saopštio je da nije urađeno ništa na štetu države, ali da svi moraju biti oprezniji.

ДРЖАВИ НИЈЕ НАНЕТА ШТЕТА: Пред Одбором за безбедност и одбрану потпредседник Владе и директор АНБ

Foto V. K./ANB

On je ostao pri stavu da Vukšić posao obavlja kako treba objašnjavajući da su imali kontakte sa zemljom članicom NATO i njima sve objasnili.

- Imaćemo i internu reviziju, koja je već na neki način i završena i s tim u vezi mislim da je ova tema dobila preveliki publicitet. Neka državni organi odrade svoj posao, Agencija će završiti svoj, a Odbor pozivam da završi svoj deo posla. Nakon svega sam zadovoljan i nema razloga za nikakvom preteranom zabrinutošću - istakao je Abazović.

Na sednici Odbora održanoj 19. marta, tokom kontrolnog saslušanja Abazovića povodom njegovog susreta sa Stevanom Simijanovićem, Vukšić je navodno dostavio članovima ovog tela podatke najvišeg stepena tajnosti, u kojima su navodno bila i imena stranih i domaćih agenata.

Poverenje sa partnerskim službama

PREDSEDNIK Odbora Milan Knežević je odgovarajući na pitanje da li je to što je procurilo imalo uticaja na saradnju sa državom članicom NATO, kazao da to nije uticalo na rad i komunikaciju sa partnerskim službama članicama NATO.

- Shvatio sam po izlaganju Vukšića da tu postoji i značajan stepen poverenja između ANB i njega kao vršioca dužnosti sa partnerskim službama, jer je on nedavno bio u Briselu - dodao je on.

Abazović juče nije mogao da precizira detalje razgovora sa članicom NATO, čiji su tajni podaci odati, navodeći da je to država koja najsnažnije podržava Crnu Goru.

Raško Konjević je kazao da je Vukšić svestan da je napravio propust ili previd. Ističe da je odgovornost direktora ANB, jer mu niko nije podmetnuo dokument a da on nije znao sadržinu.

- Nije se desilo da mu je neko podmetnuo i da nije znao sadržinu. Upravo zbog toga sam mu rekao da imajući u vidu njegova ovlašćenja, on kao starešina ima punu dogovornost za kompromitaciju - kazao je Konjević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna