SKANDALOZNO PRAVDANJE ŠEFA DIPLOMATIJE CG: Ništa od vraćanja ambasadora Božovića, dosledno sprovode Milovu politiku

V. K.

30. 03. 2021. u 11:07

ŠEF crnogorske diplomatije Đorđe Radulović saopštio je da Vlada Crne Gore ne može povući odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, jer bi to, kako tvrdi, predstavljalo kršenje konvencija.

СКАНДАЛОЗНО ПРАВДАЊЕ ШЕФА ДИПЛОМАТИЈЕ ЦГ: Ништа од враћања амбасадора Божовића, доследно спроводе Милову политику

Foto: Printscreen

On je, odgovarajući na pitanje poslanika Jovana Vučurovića (DF) kada će Vlada Crne Gore povući odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, rekao da veruje da je u vezi tog problema "ova Vlada krivac bez krivice".

- Vlada Crne Gore, kao što sam rekao, ne može da povuče odluku o proglašenju Božovića personom non grata, a da ne krši konvencije. Imajući u vidu da smo u kući zakona, ja ne mogu da očekujem ni od koga da traži od ove vlade da krši zakone, a konvencije su takođe neka vrsta zakona, rekao je Radulović.

– Ovakve odluke, kada je u pitanju ambasador Božović, nikad nisu poželjne, i da ne priliče dobrosusedskim odnosima. Siguran sam da Srbija može da pošalje novog ambasadora koji će raditi na približavanju dve zemlje. Ako je odluka Srbije da Božović ostane ambasador, mi to poštujemo, ali se mora pokrenuti procedura agremana. Ponovno traženje agremana bilo bi presedan u diplomatskoj praksi, pa bi trebalo u duhu bliskosti i prijateljstva raditi da nađemo rešenje kako bi bez hipoteke prošlosti unapredili odnose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)