BORAC ILIJA MANDIĆ ODBRUSIO BIVŠEM MINISTRU: Boškoviću bi pametnije bilo da obrati pažnju na svoju sramnu istoriju

V.K.

29. 03. 2021. u 23:46

IZJAVA generala VJ Vladimira Lazarevića portalu „Borba“ da se u vreme NATO agresije aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović izdajnički poneo prema svojoj državi i narodu, teško je pala bivšem vojnom ministru Predragu Boškoviću.

БОРАЦ ИЛИЈА МАНДИЋ ОДБРУСИО БИВШЕМ МИНИСТРУ: Бошковићу би паметније било да обрати пажњу на своју срамну историју

Foto: Privatna arhiva

Izjava generala VJ Vladimira Lazarevića portalu „Borba“ da se u vreme NATO agresije aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović izdajnički poneo prema svojoj državi i narodu, teško je pala bivšem vojnom ministru Predragu Boškoviću.

- Biće da Miloševićev general, uzgred pravosnažno osuđen za ratni zločin, Vladimir Lazarević i njemu slični, i dalje ne mogu da prežale što Crna Gora tada nije sravnjena sa zemljom, što je vizionarskom politikom sačuvana od bombardovanja većih razmera, i to uprkos provokacijama Vojske ovog istog generala, koja je namerno i od Luke Bar i od drugih strateških tačaka pravila mete, izjavio je Bošković.

- Pamte se i vapaji Lazarevićevih sledbenika, koji su javno kukali – gađajte i nas, nismo gubavi. Pamtimo i Sedmi bataljon. Pamtimo i svaki drugi atak usmeren u cilju podrivanja Crne Gore i njenog osamostaljenja, naveo je Bošković.

Na ovu izjavu Boškovića reagovao je Ilija Mandić ispred Udruženja ratnih veterana prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije iz Crne Gore – Košare 1999.

- Izdajnici iz prošle vlasti nisu dostojni ni da pomisle pomenuti časnog generala Lazarevića koji je herojski branio Kosovo i Metohiju. Mi veterani najbolje znamo koliko se odgovorno i očinski ponašao na frontu prema svojim vojnicima, a nije prodavao i izdavao državu po bjelosvetskim podrumima i navodio avione na njih kao što je to radio predsednik Crne Gore Milo Đukanović, poručio je Ilija Mandić.

- Pametnije bi bilo Predragu Boškoviću da obrati pažnju na svoju sramnu istoriju promene strane jer je put od “bijelog orla” do dezorjentisane ptice kod njega kratak. NATO agresor nas je zasipao bombama, a ne cvećem. I nismo zalud, mi vojnici prištinskog korpusa iz Crne Gore, na Košarama zajedno sa braćom iz Srbije pobedili neprijatelja koji je želio oružjem da postigne ono što je prljavim parama uspio kod uglađenih izdajnika.

Mandić je istakao da će oficiri kao što je general Lazarević će živeti večno.

- Ponjave nalik Boškoviću će se možda zaboraviti u rekordnom roku ili će poslužiti za pokazivanje mlađim naraštajima kako izgleda jedan tipski izdajnik. Zato nije pametno hvaliti se vlastitom izdajom, napadajući najslavnije primere patriotizma i herojstva. Bolje da vas takvog zaborave nego po sramoti da vas pamte, poručio je Mandić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!