SLUČAJ O KOME BRUJI CRNA GORA: Tužiteljka zlostavljana satima, odbija da otkrije identitet napadača

B. Dabić

23. 03. 2021. u 18:17

TUŽITELjKA Osnovnog državog tužilaštva Bar Bisera Hajdarpašić krije identitet osobe koja je nekoliko sati vršila nasilje nad njom iako je nosilac funkcije gonjenja učinilaca krivičnih dela.

СЛУЧАЈ О КОМЕ БРУЈИ ЦРНА ГОРА: Тужитељка злостављана сатима, одбија да открије идентитет нападача

Foto: Depositphotos

"Novosti" saznaju da je tužiteljka Hajdarpašić nasilje doživela  u stanu, prošle sedmice u noćnim satima. Povrede je konstatovao lekar tokom pregleda na koji je pošla. Lekari su dužni da slučaj prijave policiji, što su i uradili.

- Nemam šta da izjavim za medije, jer se radi o apsolutno privatnoj stvari, a ne o mom profesionalnom delovanju i dužnosti, pa tražim od vas da to poštujete, kazala je tužiteljka  Hajdarpašić. Inspektori CB Bar su obavili razgovor sa tužiteljkom, i prema našim saznanjima policija je formirala predmet i dostavila nadležnom tužilaštvu- ODT Bar.

TRAŽE DA SE ODT BAR IZUZME IZ PREDMETA

Rukovodilac ODT Bar tužilac Radovan Đurišić potvrdio je da  su primili spise predmeta koje su prosledili Višem državnom tužilaštvu uz zahtev da se odredi drugo tužilaštvo za postupanje jer je oštećena zaposlena u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar.

-Tražili smo da se ODT Bar izuzme iz postupanja u ovom predmetu, kazao je tužilac Đurišić.

Saznajemo da je tužiteljka navela da je nasilje počelo u 22 sata i prema njenim rečima trajalo je  nekoliko sati, Tužiteljka do sada nije podnela prijavu protiv nasilnika. Nema opravdanja ni za jedan vid nasilja, ali incident otvara  pitanje – je li tužiteljka prekršila  kodeks tužilačke etike.

Na pitanje, da li joj je  povrede nanela osoba koja nije član zajedničkog domaćinstva, tužiteljka nije bila voljna odgovoriti. Podsetimo, tokom trajanja epidemije koronavirusa  na snazi su mere koje bi trebale važiti za sve građane, pa i  tužitelje. Policijski čas u Crnoj Gori na snazi je od 21 sat.

Takođe, zabranjeno je okupljanje u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Tužiteljka Hajdarpašić je na funkciji u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar od decembra 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju