OVAKO SE SINOĆ SLAVILO U NIKŠIĆU: Spektakl pod Trebjesom u čast velike pobede, poslednji udarac za Milov režim (FOTO/VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2021. u 10:08

NAKON istorijske pobede nad Demokratskom partijom socijalista u avgustu prošle godine, juče je gubitnički niz Mila Đukanovića potvrđen i na izborima u Nikšiću.

ОВАКО СЕ СИНОЋ СЛАВИЛО У НИКШИЋУ: Спектакл под Требјесом у част велике победе, последњи ударац за Милов режим (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. K.

Uveče je na ulicama Nikšića napravljena prava fešta, i niko nije mogao da spreči građane da izađu i iskažu svoju sreću konačnim padom DPS-a.

Gradom su se vijorile trobojke, sijale baklje i vatrometi, a sa zvučnika se čule gusle i patriotske pesme, kao i povici protiv Đukanovićevog režima.

CeMI je objavio podatke na osnovu sto odsto obrađenih glasova, po kojima je "Evropski tim za Nikšić", čiju okosnicu čini DPS, osvojio 40.4 odsto glasova, odnosno 18 mandata.

Koaliciju "Za budućnost Nikšića" podržalo je 25.9 odsto birača (11 mandata), "Mir je naša nacija" 23.2 (10), "Crno na bijelo" 4.5 (jedan mandat), Narodni pokret 3.3 (jedan mandat). SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

Na osnovu ovih podataka Koalicija Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija, mogu samostalno da formiraju vlast u Nikšiću.

Izborni dan protekao je u relativno mirnoj atmosferi, ali je zabeleženo i nekoliko neregularnosti, što svakako neće uticati na izborni rezultat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)