KOVID ZAKLJUČAO 11 GRADOVA: U Crnoj Gori od juče potrebne specijalne dozvole poslodavca za međugradski saobraćaj

B. DABIĆ

12. 03. 2021. u 07:50

KORONA je od juče potpuno zatvorila i međugradski saobraćaj u 11 "zaključanih" gradova Crne Gore.

КОВИД ЗАКЉУЧАО 11 ГРАДОВА: У Црној Гори од јуче потребне специјалне дозволе послодавца за међуградски саобраћај

Foto: Printskrin

Od 12 časova na snazi su nove mere, pa zaposleni iz Podgorice, Budve, Tivta, Hercegog Novog, Ulcinja, Cetinja, Nikšića, Plužina, Bara, Kotora i Pljevlja, koji moraju da putuju moraće sa sobom da nose i posebnu potvrdu poslodavca, kao i rešenje o radnom odnosu ili ugovor o radu.

U ovih 11 gradova posebne dozvole za međugradski saobraćaj važe sedam dana u nedelji. Za zaposlene u ostalim opštinama i gradovima Crne Gore posebne dozvole važe za vreme policijskog časa od 21 čas uveče i u dane vikenda. Potvrda poslodavca o kretanju mora biti izdata nakon 10. marta 2021.

mere  Sve veći broj obolelih od korone, Foto: Vlada CG

Iz Uprave policije napominju da rešenje o radnom odnosu ili ugovor o radu moraju biti izdata od istog pravnog lica i glasiti na isto fizičko lice - zaposlenog.

- Samo uz ova dva dokumenta zajedno - potvrda i rešenje o zasnivanju radnog odnosa ili ugovor o radu, vozačima i putnicima - zaposlenim i ostalim učesnicima u saobraćaju biće od strane policijskih službenika dozvoljen međugradski saobraćaj i kretanje nakon 21 čas i dane vikenda, kao i izlazak, ili ulazak u "zaključane" opštine - saopšteno je iz Uprave policije.

DIREKTORE, PODNESI OSTAVKU

IZ pljevaljskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) pozvali su direktora Opšte bolnice Pljevlja, Erduana Lalovića, da, nakon svakodnevnih pritužbi na njegov rad podnese ostavku.

- Stanje u Opštoj bolnici više je nego alarmantno. Nedostaje više od 20 lekara specijalista, zbog čega pacijenti na preglede čekaju više od mesec dana. Kako ne moće da se obezbedi hitna zdravstvena pomoć, građani najčešće odlaze u privatne klinike u druge opštine. Rezultati rada četiri novoimenovana direktora ove ustanove su poražavajući, jer je reč o običnom partijskom zapošljavanju -saopštili su iz SNP-a. M. D.

Nove mere su donete pre dva dana sredu. Odluka o međugradskom saobraćaju na snazi je od juče, jer je poslodavcima dato vreme da zaposlenima izdaju nove potvrde i rešenja ili ugovore o radu.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima. Propisano je da će se zabrana putničkog međugradskog saobraćaja realizovati za 11 gradova, kao i za ostale u dane vikenda u vremenu od petka u 21 časa do ponedeljka u 5 časova na teritoriji čitave Crne Gore - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a