CRNOGORSKI VOJNICI SE ŠKOLUJU U LORI: Na srpskom stratištu i na akademiji "Franjo Tuđman" uče se "dočasnici" i "časnici"

Novosti online

26. 02. 2021. u 17:30

ЦРНОГОРСКИ ВОЈНИЦИ СЕ ШКОЛУЈУ У ЛОРИ: На српском стратишту и на академији Фрањо Туђман уче се дочасници и часници

Foto: Ministarstvo

OD 2006. godine i nezavisnosti Crne Gore, režim Mila Đukanovića umesto pomirenja krenuo je u otvorenu borbu protiv svih onih koji su bili za nastavak života u zajedničkoj Državi i proglasio ih neprijateljima Crne Gore.

Na kraju je došao i otvoreni napad na Crkvu, a rezultat svih činjenja i pokušaja pravljenja ,,novog čoveka” od 2006. godine do 30.08.2020. godine je poznat svima.

Đukanovićevi izvođači radova ovog projekta su bili u svim državnim organima, a Ministarstvo odbrane i Vojska pod vođstvom Bora Vučinića, Milice Pejanović- Đurišić i Predraga Boškovića su bili među najaktivnijima. Došlo je do rušenja tradicije i ugleda koji je uvek imao crnogorski vojnik, u svim Vojskama tokom duge i slavne istorije.

Odmah posle referenduma prekinuta je saradnja i školovanje na prestižnim vojnim školama i vojnoj akademiji u Srbiji i krenulo se prema Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji…

Umesto podoficira i oficira, Crna Gora je dobila DOČASNIKE i ČASNIKE. Pravila, pravilnici, priručnici i ostala vojna literatura koja se koristila u JNA i Vojsci Jugoslavije su odmah posle referenduma stavljeni van snage, a nova uglavnom nisu ni do današnjeg dana izrađena.

Šalju se u Hrvatsku navodno ,, najsposobniji” oficiri i podoficiri na kurseve za zvanja instruktora, da bi kasnije prenijeli znanje i osposobili ostale pripadnike Vojske. Politički podobni i ,,odabrani pripadnici” crnogorske Vojske se školuju u bivšem koncentracionom logoru u Lori, stiču se najviša vojna zvanja na akdemiji ,,Franjo Tuđman” i ,,Petar Zrinski” u Zagrebu.

Polaznici škola obavezno organizovano posećuju Knin i ostala najveća stratišta srpskog naroda u Hrvatskoj i dive se zločinima koji su vršeni nad Srbima. Tako obučeni, sa literaturom koju im pišu vojni stratezi Hrvatske, dolaze u Crnu Goru i oblikuju nove crnogorske DOČASNIKE i ČASNIKE.

Pitanje za ministarku Oliveru Injac je da li će ostati na istom putu kao njeni prethodnici? Da li je po pitanju obuke i školovanja bilo šta preduzela? Je li se ovih dana, obilazeći jedinice Vojske, interesovala za obučenost njenih pripadnika i da li zna da su se, uesto obukom i usavršavanjem svojih potčinjenih načelnici odeljenja u GŠ CG i odseka u jedinicama, bavili progonom učesnika litija i aktivno učestvovali u predizbornoj kampanji?

Da li je ministarka u Centru za obuku dobila na poklon- PRIRUČNIK ZA VIŠE DOČASNIKE VOJSKE CRNE GORE, omiljeno štivo novih crnogorskih DPS vojnika i komita?

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)