"KRIVE SU OBE STRANE": Medojević o napetoj situaciji u Tuzima

V. K.

25. 02. 2021. u 14:19

LIDER Pokreta za promene Nebojša Medojević ocenio je da krivica za dešavanja u Tuzima ide na obe strane – Vladinu, jer nije konsultovala gradonačelnike opština pre donošenja mera, ali da je politički motiv kod predsednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja.

КРИВЕ СУ ОБЕ СТРАНЕ: Медојевић о напетој ситуацији у Тузима

Foto DF

-Vlada je pokazala slabost i nesnalažljivost čime ugrožava dignitet Crne Gore, jer Vlada pre svega mora da vodi računa o dignitetu države i o tome da na ovaj način srozava i ugrožava respekt koji bi svaki građanin i gradonačelnik trebao da ima prema državi - izjavio je Medojević


-S druge strane, Vlada je prilikom usvajanja ovih odluka trebala da konsultuje gradonačelnike opština, i da onda u saradnji sa gradonačelnicima koji bolje znaju situaciju na terenu, dođu do nekog rešenja koji bi bio u korist građana. Nije dobro epidemiološku situaciju i zdravlje građana koristiti u dnevnopolitičke svrhe, to nije dobro ni za koga u Crnoj Gori. Ali pravo na pobunu i pravo na protest je nešto što ću podržavati do kraja života. Gradonačelnik Tuzi ima političke motive, zloupotrebljava zdravstvenu situaciju za ostvarivanje političkih ciljeva, ali premijer ili ministar je prilikom donošenja ovih mera morao da konsultuje sve gradonačelnike, da ih informiše zbog čega te mere donosi ali i da sasluša predloge gradonačelnika - poručio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije