EPIDEMIOLOŠKA SLIKA U HERCEG NOVOM: Situacija sa virusom korona "teška i neizvesna"

Tanjug

10. 02. 2021. u 09:58

EPIDEMIOLOŠKA situacija sa korona virusom u Herceg Novom je teška, naporna, složena i neizvesna, izjavila je danas epidemiolog Doma zdravlja u tom gradu Stefa Glušac.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Ситуација са вирусом корона тешка и неизвесна

Novosti

Ona je gostujući u Jutarnjem prograu TV Crne Gore rekla da svakodnevno imaju veliki broj novoobolelih pacijenata od kovida, kao i da je veliki pritisak na sve službe Doma zdravlja i bolnice.

 - Ovo isuviše dugo traje, jesmo na izmaku snage. Svakodnevno se pregleda između 30 i 50 pacijenata - istakla je Glušac.

Opuštanje stanovništva i popuštanje mera je, smatra ona, glavni razlog zbog kojeg ponovo imaju trend rasta u broju obolelih u tom gradu.

 - Ne znam šta bi trebalo da se desi da bi postali svesni da je ovo izuzetno nepredvidiv i težak virus, koji može da dovede do teških situacija i smrtnih ishoda kod mladih, srednjovečnih ljudi koji nemaju pridruženih bolesti - rekla je Glušac.

Istakla je i da pacijenti često ne prijavljuju svoje kontakte da ne bi bili stavljeni u izolaciju.

 - Nema neke saradnje u tom delu, dosta je teško, složeno i neizvesno do kad će sve da traje, i do kad ćemo imati ovoliki broj zaraženih - upitala je.

Glušac je apelovala da se građani ne opuštaju i da poštuju mere kao prvog dana, jer nažalost Crna Gora još uvek nema vakcinu protiv korona virusa, preneo je portal RTCG.

Upitana da li očekuje pomoć Ministarstva zdravlja, Glušac je rekla da je ona i ranije bila najavljivana, ali da je nisu dobili i dodala da im je "pomoć preko potrebna".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024