NA SKIJANJU BEZ DOZVOLE MINISTARSTVA, DECA SADA ZARAŽENA: Skandal u Ulcinju, srednjoškolci posle zimovanja pozitivni na koronu!

B. DABIĆ

08. 02. 2021. u 20:44

MINISTARSTVO prosvete, nauke, kulture i sporta nije dalo dozvolu za organizovano putovanje na Žabljak 130 učenika JU SMŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Ulcinja.

НА СКИЈАЊУ БЕЗ ДОЗВОЛЕ МИНИСТАРСТВА, ДЕЦА САДА ЗАРАЖЕНА: Скандал у Улцињу, средњошколци после зимовања позитивни на корону!

Foto: Privatna arhiva

Oni su po povratku smešteni u samoizolaciju, nakon što je nekoliko njih u međuvremenu dobilo rezultate testa koji potvrđuju da su pozitivi na korona virus!

IZ PR službe Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta podsećaju da su đačke ekskurzije od marta 2020. godine odložene i svaki vid grupisanja dece na ovaj način, u trenutnim epidemiološkim uslovima je rizičan po njihovo zdravlje i u krajnjem, neodgovoran potez. Ministarstvo je tražilo zvanično izjašnjenje Škole o ovom slučaju.

Direktor škole "Bratstvo Jedinstvo" Husein Ceno Katana u izjavi datoj novinarima tvrdi da učenicima nije odobrio odlazak na Žabljak već da su pošli "na svoju ruku". Učenike su na Žabljak vodili profesori fizičkog vaspitanja Roki Ljuljđuraj i Kadrija Sinani.

Nakon što je potvrđeno da je nekoliko učenika srednje škole "Bratstvo Jedinstvo" u Ulcinju pozitivno, od danas je u samoizaloaciji 130 đaka ove obrazovne ustanove.

Oko 130 učenika i dva profesora početkom prošle sedmice tri dana boravili su organizovano na Žabljaku na skijanju.

U školi je potvrđeno da su poslednja dva radna dana prošle sedmice oni su pohađali nastavu.

- Ne znamo koliko je zaraženih, rekao sam im da ne dolaze u školu. Epidemiološke službe su tu i uskoro ćemo imati sve rezlutate, - kazao je direktor škole "Bratstvo Jedinstvo" Husein Ceno Katana. -Kontaktirao sam i ministarstvo, rekli su mi da ne brane, ali da ne preporučuju. Ja im ipak nisam dao dozvolu. Oni su rekli da neće dolaziti u školu ta tri dana i sada treba da vidimo kako će opravdati časove mada jedan broj njih nastavu prati onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)