SARADNJA HERCEG NOVOG I TIVTA: Dogovorena izgradnja 10 kilometara puta na Luštici

V.V.

28. 01. 2021. u 16:21

PREDSEDNICI Herceg Novog i Tivta, Stevan Katić i Željko Komnenović, dogovorili su na sastanku u Tivtu saradnju oko izgradnje deset kilometara saobraćajnica na tivatskom delu poluostrva Luštica.

САРАДЊА ХЕРЦЕГ НОВОГ И ТИВТА: Договорена изградња 10 километара пута на Луштици

Sastanak u Tivtu

Na sledećoj sednici Skupštine Opštine Tivat biće razmotrena Odluka o proglašenju javnog interesa, a njenim usvajanjem biće otvorena mogućnost za realizaciju planiranog.


Prema rečima Komnenovića, Herceg Novi i Tivat su u saglasju da je saobraćajna infrastruktura neophodna za razvoj investicija, a planirana saobraćajnica na luštičkom poluostrvu važna za obe opštine. Komnenović kaže da je u pređašnoj proceduri zbog dela sportske infrastrukture "Luštica baja" došlo do izmeštanja dela od 1020 metara puta kroz teritoriju tivatske opštine. Ukupna dužina puta iznosi oko deset kilometara i zalazi duboko na teritoriju hercegnovske opštine iznad mesta Klinci.

Izgradnja ove saobraćajnice  veoma je značajna za razvoj Luštice a imaće veliki značaj za buduću zaobilaznicu za Herceg Novi i Tivat.

Mi smo i na formalnim i neformalnim sastancima predsednika opština Boke i Budve i ranije targetirali da su saobraćajna infrastruktura i tretman otpada naši prioriteti, naglasio je Komnenović.

Predsednik Herceg Novog Stevan Katić,informisao je da je u oblasti  putne infrastructure već dosta urađeno.
-Pri kraju smo završetka glavnog projekta oko osam kilometara puta koji prolazi kroz hercegnovsku teritoriju i očekujemo izdavanje građevinske dozvole. Razgovarali smo o nastavku tog puta ka opštini Tivat, kako bi se ta procedura sprovela do kraja i put bio završen, kazao je Katić.

U završnici je i projekat vodosnabdevanja pa će ovim aktivnostima biti kompletno promenjen načina funkcionisanja na teritoriji Luštice.

-Put na poluostrvu će biti deo buduće zaobilaznice, koja će biti od velikog značaja za saobraćaj duž celog zaliva, rekao je Katić  i objasnio da sa prethodnom tivatskom vlašću nije bilo moguće naći zajednički jezik, pa ovaj dogovor sa novim predstavnicima tivatske opštine zaista raduje 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!