KNEŽEVIĆ OSUDIO PALJENJE DOKUMENATA ANB: Nezakonito prisluškivali i pratili građane, a zatim uništili dokaze

V.K.

26. 01. 2021. u 20:44

MILAN Knežević, predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu kazao je za portal „Novosti“ da to što će se Specijalno državno tužilaštvo baviti navodima vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), Dejana Vukšića, nikako ne može osporiti ulogu skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost u slučaju da Milivoje Katnić formira predmet vezano za navode Vukšića i donese naredbu o istrazi protiv određenih lica u ANB.

КНЕЖЕВИЋ ОСУДИО ПАЉЕЊЕ ДОКУМЕНАТА АНБ: Незаконито прислушкивали  и пратили грађане, а  затим уништили доказе

Foto: Novosti

-Naprotiv, smatramo da bi onda na sednicu  odbora  trebalo da dođe i Milivoje Katnić i upozna  odbor na  sednici  koja bi se zakazala onoga trenutka kad budemo obezbedili forum a to jest, kada dođe do verifikovanja statusa novoga člana  Građanskog pokrta URA koji bi trebalo da zameni bivšeg poslanika Filipa Adžića, kaže Knežević.

Paljenje poverljivih dokumenata tajne državne službe nakon pada režima Mila Đukanovića 30.avgusta  na Žabljaku, naći će se pod lupom Specijalnog državnog tužilaštva. Ovaj organ formirao je predmet tim povodom, pozivajući se  na navode  šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića, da su pojedini pripadnici te službe nezakonito prisluškivali  i pratili građane, a  zatim uništili dokumentaciju o tome.

U plamenu su nestala imena doušnika i bliskih saradnika crnogorske tajne službe, kao i onih koji su „crtani“ kao interesantno-bezbednosne ličnosti iz sveta politike, pre svega dojučerašnje opozicije.

Izgoreli su papiri o nezakonitom prisluškivanju i praćenju ljudi koji su bili prokazani kao neprijatelji režima Mila Đukanovića i države, ali i navodno učešće pojedinih funkcionera te službe u sumnjivim poslovima kršeći Ustav Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati