„POLICIJA SERVIS DPS-A“: Milutin Đukanović (DF) o predstojećim izborima u Nikšiću

V.K.

19. 01. 2021. u 15:18

MILUTIN Đukanović, funkcioner Demokratskog fronta, pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da hitno razreši sve funkcionere Uprave policije u Nikšiću, jer, kako je naveo, policija u tom gradu sprovodi akciju „siguran glas“ među službenicima.

„ПОЛИЦИЈА СЕРВИС ДПС-А“: Милутин Ђукановић (ДФ) о предстојећим изборима у Никшићу

Foto: V.K.

Uz to Đukanović je zatražio da se smene i svi pomoćnici direktora Uprave policije. On je novinarima predočio spisak „sigurnih glasova“ koji su 2013. godine u vreme lokalnih izbora u Nikšiću, prikupljani za DPS preko Uprave policije, za koju je rekao da je „puki servis Mila Đukanovića i DPS“.


-Uprava policije u režimu Mila Đukanovića bila je ključna operativna karika u mehanizmu pritisaka, ucena i kupovine birača.  Upravo je Uprava policije zaštita aktivista DPS-a koji su nesmetano i bez bojazni mogli da vrše krivična dela u izbornim kampanjama - kazao je Đukanović.

-U saznanju smo da rukovodioci službe za prisluškivanje i presretanje elektronskih komunikacija u Upravi policije i dalje postupaju po nalozima Veselina Veljovića i da njemu dostavljaju izveštaje. Ovakva praksa mora biti prekinuta odmah. Nema izgovora za održavanje dvovlašća u Upravi policije.

Đukanović je pozvao šefa Agencije za nacionalnu bezbednost i ministra unutrašnjih poslova da ispitaju saznanja da je u decembru održan sastanak donatora DPS-a u Nikšiću, na kojem su obezbeđena sredstva za nelegalno finansiranje kupovine birača.

-ANB i MUP moraju dejstvovati propratno u cilju sprečavanja namere DPS da prljavimparama od šverca cigareta i droge kupuje ljude u Nikšiću. Efikasna akcija MUP-a bi stavila do znanja  i građanima koji pristaju na ovu korupciju da vrše teška krivična dela za koja mogu odgovarati. Demokratski front je dao obećanje građanima da će izbori u Nikšiću biti organizovani bez kupovine birača i ucena Demokratske partije socijalista - naglasio je Milutin Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati