GRADONAČELNIK ULCINJA ĆE SE BRANITI SA SLOBODE: Nrekić oštetio budžet za više od 320.000 evra!

B.Dabić

18. 01. 2021. u 20:31

PREDSEDNIK Opštine Ulcinj LJoro Nrekić i njegovi saradnici, uhapšeni zbog sumnje za partijsko zapošljavanje, braniće se sa slobode.

ГРАДОНАЧЕЛНИК УЛЦИЊА ЋЕ СЕ БРАНИТИ СА СЛОБОДЕ: Нрекић оштетио буџет за више од 320.000 евра!

Foto IN4S

Osim Nrekića danas su uhapšeni: Sead Osmanović, sekretar Sekretarijata za finansije Opštine Ulcinj i šef Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Ulcinj, Mustafa Gorana, sekretar Sekretarijata za komunalne đelatnosti i zaštitu životne sredine, Saubih Mehmeti, direktor Službe za zaštitu i spašavanje,  Milazim Mustafa, sekretar Komunalne policije i bivši predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj.

Nakon što su celi dan proveli u policiji, i u kasnim poslepodnevnim satima privedeni u Osnovno državno tužilaštvo, nakon što ih je tužilac saslušao Nrekiću i njegovim saradnicima nije određeno tužilačko zadržavanje. Svi se terete za nesavestan rad u službi.

Nrekić se sumnjiči da je prošle godine bez saglasnosti ministarstva finansija omogućio nezakonito zapošljavanje u Opštni Ulcinj čime je budžet opštine oštećen za preko 320.000 evra koliko su iznosile plate zaposlenih za deset meseci.

Funkcioner DPS-a se tereti da je u kabinetu opštine zaposlio 11 ljudi, a za ostale dao saglasnost da se angažuju po Ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u opštinskim službama i to za poslove iz redovne nadležnosti tih organa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)