BOŽIĆNA ČESTITKA ANDRIJE MANDIĆA: Neprijatelji naše Crkve ponovo pokušavaju da unesu nemir i smutnju među naš narod

V. K.

06. 01. 2021. u 13:13

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je predstojeći Božić Svetom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, mestobljustitelju patrijaraškog trona Mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, administratoru Mitropolije crnogorsko – primorske i Episkopu budimljansko – nikšićkom Joanikiju, Episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, Episkopu Mileševskom Atanasiju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА АНДРИЈЕ МАНДИЋА: Непријатељи наше Цркве поново покушавају да унесу немир и смутњу међу наш народ

Andrija Mandić / Foto Tanjug

On je istakao da ovaj Božić dočekujemo posle godine velike i veličanstvene borbe pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori za odbranu svojih svetinja. Ta borba je, kako je naveo, donela veliko jedinstvo našeg naroda u Crnoj Gori kroz koje smo svi mi uzdigli svoja srca i napravili jedan korak napred i kao vernici i kao ljudi.

- U tom smislu su – ukazao je Mandić - i oni najbolji koji nisu više sa nama na ovom svetu, Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit Amfilohije i Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej, zadobili carstvo nebesko predvodeći naš verni narod sve ove decenije a pogotovo u poslednjoj godini kada je trebalo odbraniti svetinje u Crnoj Gori. Sigurni smo da se danas njihove duše raduju zajedno sa nama proslavljajući dan rođenja našeg Spasitelja. Kao što su oni pripremani od naših velikih duhovnika da vode Crkvu Božiju tako su i oni sami stvorili čitavu generaciju novih arhijereja naše Crkve kao njihove dostojne naslednike koji će pravilno upravljati Riječju Istine Božije u vremenima koja nas čekaju.

Mandić je još istakao da ovih dana vidimo da neprijatelji naše Crkve ponovo pokušavaju da unesu nemir i smutnju među naš narod:

- To su oni političari koji su dok su imali vlast pokušali da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, pa su kao i mnogi drugi okupatori zbog toga prvo udarili na naš narod i našu Crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vekovne saveznike i zaštitnike. Kao što su se ti njihovi napori završili porazom koji su doživeli na izborima 30. avgusta prošle godine tako će i sve ove opstrukcije koje ovih dana pokušavaju da naprave da bi izigrali volju naroda, pogotovo kada su izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti u pitanju, da se završe njihovim političkim krahom. – zaključio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)