BESPOVRATNIH 300.000 EVRA IZ BUDŽETA OPŠTINE BAR: Podrška za preko 60 preduzetnika za biznis ideje

B.Dabić

02. 01. 2021. u 15:22

ZA podršku preduzetništvu, za godinu dana iz budžeta Opština Bar je isplatila oko 300.000 evra bespovratnih sredstava. Bespovratna sredstva dodeljena su za preko 60 biznis ideja uglavnom iz oblasti turizma, proizvodnih i zanatskih delatnosti, zatim edukativnih i uslužnih.

БЕСПОВРАТНИХ 300.000 ЕВРА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ БАР: Подршка за преко 60 предузетника за бизнис идеје

Foto: B.Dabić

Opština je opredelila sredstva da pomogne preduzetništvo, pružila bespovratna finansijska sredstva za biznis ideje, uz logističku podršku u praćenju realizacije istih. 

Čelnici Opštine Bar najavili su da će ovaj projekat biti realizovan i u 2021. godini, a budžetom je za ovu namenu predviđeno 185.000 evra, za preduzetništvo 150.000 evra i za žensko preduzetništvo 35.000 evra, 

- U ovoj izazovnoj godini Opština Bar je stvorila finansijske preduslove da podrži biznis ideje preduzetnica i preduzetnika, te na taj način ublaži posledice prisutne ekonomske krize izazvane pandemijom Covid 19, kazao je predsednik opštine Bar Dušan  Raičević.

Opština Bar prva je u Crnoj Gori pokrenula ovaj projekat i to kroz podršku ženama u biznisu.

- Godina je dana nakon što smo započeli vredan projekat podrške ženskom preuzetništvu kao i preduzetništvu, značajnih grana razvoja privrede u Baru, ne samo u ovoj kriznoj godini već planiramo nastaviti i u narednom periodu, u cilju kreiranja novih radnih mesta - kazao je Raičević. 

Opština je zajedno sa preduzetnicama i preduzetnicima kreirala nova radna mesta kroz inovativan program podrške.

Potpredsednica opštine Bar, predsednica Komisije za raspodelu sredstava Tanja Spičanović ističe da je podrška preduzetništvu pokazala da građani sve više samostalni biznis percipiraju kao način ostvarivanja poslovnog angažmana i egzistencije.

- Primećujem da građani koncept samozapošljavanja i kreiranja radnog mesta, sve više doživljavaju kao prihvatljiv, što nije bio slučaj samo nekoliko godina unazad. Svedočimo da preduzetništvo počinje sve više živo da pulsira kao važna privredna grana. Verujem da će, s obzirom na opredeljena finansijska sredstva za ovu  godinu, biznis ideje biti još kreativnije i inovativnije - kazala je Spičanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov