“OVO JE PLAV I VI OVDE NE MOŽETE BITI SRBI“: Porodicu Turković godinama maltretiraju na nacionalnoj osnovi

M. SEKULOVIĆ

02. 12. 2020. u 17:00

U PLAVU ponovo incident sa jakim "mirisom" nacionalne netrpeljivosti, koji je ustalasao mesto na obalama prelepog jezera, gde slične stvari nisu baš retka pojava.

“ОВО ЈЕ ПЛАВ И ВИ ОВДЕ НЕ МОЖЕТЕ БИТИ СРБИ“: Породицу Турковић годинама малтретирају на националној основи

Foto Privatna arhiva

Mladi Miodrag Turković uznemirio je javnost, svojom objavom na fejsbuk-profilu u kojoj tvrdi da su njegovog oca i majku, Predraga i Nataliju Turković, zaposlene u Hitnoj pomoći u Plavu gotovo po tri decenije, maltretirala braća Elvis, glavni tehničar u Domu zdravlja, i Elvir Tošić, policijski inspektor u Podgorici!

- Moji roditelji su na radnom mestu svakodnevno izloženi maltretiranju na verskoj, nacionalnoj i političkoj osnovi, od strane Elvisa Tošića - napisao je Miodrag Turković, a njegova objava odjednom nije mogla da se podeli...

Elvir Tošić, Elvis Tošić, Foto Privatna arhiva

Kako Turković tvrdi, njegov otac je po Tošićevoj direktivi dobio otkaz zato što je jednom prilikom zaustavio službeno vozilo - kombi, da, kako kaže, pozdravi i ispoštuje litiju. Ali da je vraćen na posao.

Potom su se oglasili i njegovi roditelji Predrag i Natalija Turković tvrdnjama da već duže vreme, na radnom mestu trpe maltretiranja i napade na nacionalnoj osnovi od glavnog tehničara Elvisa Tošića.

- Sve je kulminiralo pre nekoliko dana kada nas je zajedno sa svojim bratom fizički napao u službenim prostorijama. Vikali su na nas, pretili, i na kraju nas fizički napali. Elvir je izvadio policijsku značku i počeo da nam preti. Vikali su: "Mi smo ovde država, možemo da radimo šta hoćemo i biće kako mi kažemo." Potom su se službenim vozilom udaljili.

NEGIRAJU I NAJAVLjUJU TUŽBU

BRAĆA Tošić su se obratili javnosti tvrdeći da su navodi porodice Turković neistiniti i da je događaj prikazan lažno.

- Sa naše strane nije bilo verbalnog, fizičkog ili bilo kog drugog oblika napada na Predraga Turkovića, ni na jednom, a posebno ne na nacionalnom osnovu - kaže Elvir Tošić.

- Ni ja niti moj brat, nikada nismo bili nacionalno nastrojeni, o čemu svedoče brojni rodbinski, kumovski i prijateljski odnosi sa ljudima srpske i ostalih nacionalnosti. Zbog iznešenih uvreda, i zlonamernog isceniranog događaja protiv mene i mog brata, a sa ciljem širenja nacionalne mržnje, biće podnesena krivična prijava protiv porodice Turković.

- Obavestili smo policiju o ovom nemilom događaju i podneli krivične prijave protiv braće Tošića. Očekujemo da će biti procesuirani po službenoj dužnosti za izazivanje rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti i mržnje - priča Natalija Turković.

- Elvis nam je ranije govorio: "Ovo je Plav i vi ovde ne možete biti Srbi i biće kako mi kažemo."

Natalija i članovi njene porodice se izjašnjavaju kao Srbi.

- Kao Srbi ostajemo da živimo ovde. Tu su naša vekovna ognjišta, a to što smo Srbi, u ovoj nacionalno mešovitoj sredini, ne treba da bude ograničavajući faktor - pričaju Turkovići, naglašavajući da su posle teškog incidenta Tošići slali ljude da im se izvinjavaju, ali i da im prete tražeći da njihova priča ne dospe do javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a