POTREBNE SU NAM MOLITVE MITROPOLITA I PATRIJARHA: Knjiga žalosti u Herceg Novom sve punija (FOTO)

V. V.

22. 11. 2020. u 19:09

ПОТРЕБНЕ СУ НАМ МОЛИТВЕ МИТРОПОЛИТА И ПАТРИЈАРХА: Књига жалости у Херцег Новом све пунија (ФОТО)

Foto: V. V.

KNJIGA žalosti povodom smrti njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja u Generalnom konzulatu Srbije u Herceg Novom sve je punija.

 Nižu se dirljive i iskrene poruka saučešća.

Danas su se u nju upisali i predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević i potpredsednica Nove srpske demokratije i poslanica u Parlamentu Crne Gore Simonida Kordić.

- Smrt Patrijarha srpskog ostaviće dubokog traga na sva buduća dešavanja - zapisala je Kordić.

Ona je dodala da je patrijarh sebe nedvosmisleno i nesebično ugradio u srpstvo i pravoslavlje i u afirmaciju svih onih istinskih i pravih hrišćanskih vrednosti.

- Iza tako velikih ljudi neminovno ostaje jedan osećaj praznine ali, možda još važije od toga, ostaje putokaz za sve naredne generacije, za sve koji su ga zemaljski nadživeli, koji je vredno slediti upravo radi afirmacije pomirenja i ljubavi što je u temelju hrišćanstva - napisala je ona.

Foto: V. V.

 

Marko Bata Carević napisao je da je “Odlazak patrijarha Irineja za mene lično bolan je trenutak i veliki gubitak, ali je veliki gubitak i za srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu.“

- Jako je teško jer smo praktično u sedam meseci izgubili protojereja stavrofora Momčila Krivokapića, mitropolita Amfilohija i sada patrijarha Irineja. Verovatno Bog u svoje skute poziva najbolje i ja se nadam i želim da njihove duše počivaju u rajskim naseljima i da zaista nastave da se mole za nas jer posmatrajući današnju situaciju njihove molitve će nam biti više nego potrebne - kazao je Carević.

Foto: V. V.

Knjiga žalosti u Generalnom konzulatu Srbije biće otvorena i sutra od 11 do 15 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)