O MINISTRIMA NA DALJINU? Kolegijum predsednika Skupštine će glasati o poverenju kabinetu Zdravka Krivokapića

V. KADIĆ

10. 11. 2020. u 07:25

DVA i po meseca nakon održanih parlamentarnih izbora nova vlada Crne Gore na korak je do konstituisanja. Kolegijum predsednika Skupštine biće održan danas, a razmatraće se mogućnost elektronskog održavanja plenarnih sednica, kako bi parlament mogao nesmetano da funkcioniše tokom epidemije. Tu je svakako uračunato i glasanje o sastavu nove vlade. Kao što je poznato, nekoliko poslanika je zaraženo virusom korona, ali to ne bi trebalo da uspori rad parlamenta.

О МИНИСТРИМА НА ДАЉИНУ? Колегијум председника Скупштине ће гласати о поверењу кабинету Здравка Кривокапића

Foto Skupština CG

Sastav buduće vlade i (ne)očekivani ulazak jedinog političara Dritana Abazovića (potpredsednik i ministar odbrane) ustalasao je strasti među tri pobedničke koalicije.

- Predlog mandatara Zdravka Krivokapića pokazuje da njegova vlada neće biti ni ekspertska, ni politička, ni reformska - smatra Vladimir Pavićević, direktor Direkcije za istraživanje. - Predlog mandatara najavljuje slabu vladu, prelaznog karaktera, nereformskog potencijala čiji učinak, u najboljem slučaju, može samo poslužiti da se prebrodi period vakuuma do prevremenih izbora nakon kojih bi trebalo da imamo šanse za realne reformske zahvate sa nekim drugim sastavom.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da su "vladari iz senke" uspeli da formiraju marionetsku vladu, koja ne može da bude uspešna, jer će, kako tvrdi, raditi u interesu tajkuna a ne građana.

- Sve je to lepo i nedvosmisleno pojasnio jedan od pripadnika crnogorske tajkunske oligarhije Žarko Rakčević kada je rekao da je on protiv da se vlada formira na osnovu procenta glasova osvojenih na izborima! To je osnovno pravilo vladara iz senke - poručuje Medojević.

OKRENUO SE URA

MANDATAR Krivokapić u postizbornom procesu postao je i donekle fanatični zastupnik političkog programa URA (Dritana Abazovića) - kaže Marko Kovačević, poslanik Nove srpske demokratije. - On je na tom progamu insistirao više čak i od samog Abazovića. Da li je to posledica njegove sumnje da bi URA mogla da ode sa DPS-om, a sigurnost u DF da će glasati svaku vladu bez DPS ne mogu da procenim. Sigurno je da je mandatar trebalo u procesu formiranja nove vlasti više da zastupa listu koalicije, nego da nastupa kao individualac ili kao zastupnik liste "Crno na bijelo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024