KRIVOKAPIĆEV ZAHTEV VLADI CRNE GORE: Crkva dobila svetitelja, proglasiti dan žalosti

Novosti online

30. 10. 2020. u 10:42

MANDATAR za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić pozvao je da se proglasi dan žalosti zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

КРИВОКАПИЋЕВ ЗАХТЕВ ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ: Црква добила светитеља, прогласити дан жалости

Foto: Printskrin

- Primio sam vest o upokojenju našeg Mitropolita Amfilohija. Iako smo mi kao ljudi tužni, uveren sam da je Crkva danas dobila svetitelja! Moli se, vladiko, u Carstvu Nebeskom za svoju Crnu Goru. Ovim putem pozivam tehničku Vladu Crne Gore da proglasi dan žalosti u Crnoj Gori zbog upokojenja Mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija! Crna Gora žali i žaliće i bez toga, ali vaša civilizacijska obaveza je da ispoštujete odlazak jednog od najvećih od nas u ovom veku - napisao je Krivokapić na društvenim mrežama.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru u Podgorici nakon borbe sa korona virusom.

Povodom upokojenja Arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zvona svih pravoslavnih hramova u Crnoj Gori, sve do sahrane njegovih zemnih ostataka, zvoniće u 10, 12 i 16 časova, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)